Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Sports

D. Dukurs: "Pirmie sezonas mači parādīs, kā ir patiesībā"

© F64

Latvijas skeletona treneris Dainis Dukurs sarunā ar Sportacentrs.com pastāstīja par treniņbraucieniem pirms Pasaules kausa pirmā posma Altenbergā, kā arī ieskicēja šīs sezonas plānus, kuros ir arī Eiropas kausa posma Siguldā veiksmīga organizēšana.

Šonedēļ Altenbergas trasē tika aizvadīti treniņbraucieni, kuros vecākajam brālim Tomasam Dukuram klājās krietni labāk nekā Martinam Dukuram, kurš pēdējā treniņbraucienā uzrādīja tikai 14. rezultātu. Tikmēr Lelde Priedulēna, kura startēs jau šodien, pēdējos treniņbraucienos bija augstajā otrajā un piektajā vietā.

"Martinam ir tikai viena kļūda - pārejā no ceturtās uz piekto virāžu. Taču kopumā tendences ir labas, nekas nav jāmeklē, viss ir pašu rokās. Tomasam jaunās kamanas uzreiz labi aizgāja un nav nepieciešamas nekādas izmaiņas, turpretī Martinam nepatika aptecētājs. Tas likās par cietu un tiks nomainīts. Tādēļ sestdien sacensībās viņš brauks ar vecajām kamanām. Arī Lelde Priedulēna treniņos parādīja, ka var. Gribas, lai viņai beidzot izdodas. Ja viņa iebrauks labāko desmitniekā, tad tas būs labs rezultāts," stāsta skeletonistu treneris Dainis Dukurs.

Runājot par konkurentiem, Dukurs norāda, ka labi izskatoties krievi un vācieši, kā arī brits Dominiks Edvards Pārsons un dienvidkorejietis Sunbins Juns. Uz medaļām Pasaules kausa posmos pretendēs aptuveni desmit skeletonisti. "Pirmie mači parādīs, kā ir patiesībā, bet pagaidām esam starp labākajiem."

Kamēr vadošā trijotne startēs Pasaules kausā, trīs sportisti - Ivo Šteinbergs, Kristaps Zeila un Endija Tērauda - dosies uz Eiropas kausa posmiem, bet trīs pavisam jaunie sportisti - Krists Netlaus, Dārta Zunte un Paula Lāce - piedalīsies kvalifikācijas mačos, lai tiktu uz Jaunatnes olimpiādi Lillehammerē. "Rīt būšu visus sasēdinājis busiņos, pamājis ar roku un palikšu mājās viens," ar tēva gādību nosaka treneris.

Par to, ka šosezon Ziemeļamerikas posmi tiks aizvadīti sezonas vidū, Dukurs nesatraucas, jo neesot starpības, kad braukt pāri okeānam. Cita lieta ir ar diviem Pasaules kausa posmiem Kēnigzē. "Sanāk, ka četri no astoņiem posmiem notiks Vācijas trasēs, kas nav gluži pareizi. Diemžēl visi "kratās nost" no Starptautiskās bobsleja un skeletona federācijas (IBSF). Laplaņas trase atteicās uzņemt mačus, lai gan tā bija interesanta trase, kurā nebija mājinieku."

Šajā gadā Dukuram jāiespringst arī par Eiropas kausa posma norisi Siguldas trasē decembra vidū. Šajos mačos plāno piedalīties trīs labākās Latvijas bobsleja ekipāžas, taču "Top 15" skeletonistiem šajā posmā piedalīties būs liegts. "Startēs trīs jaunie sportisti no Eiropas kausa posmiem. Gribēju, lai piedalās arī pavisam jaunie, taču IBSF pēdējā brīdī atteica, lai gan biju jau pasūtījis biļetes no Lillehammeres. Pavisam jaunajiem tā būtu goda lieta, ko būtu vērts atcerēties nākotnē."

Pasaules kausa pirmā posma sieviešu sacensību braucieni tiks aizvadīti šodien, plkst. 15.15 un plkst. 17.00, bet vīrieši savus braucienus aizvadīs sestdien, plkst. 10.15 un plkst. 11.45.