Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

''Dinamo'' savā laukumā atgriežas ar kautiņu un zaudējumu Sočiem

© F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārās sezonas spēli pēc astoņu dienu pārtraukuma šovakar aizvadīja Rīgas ''Dinamo''. Pēc sešu spēļu izbraukuma spēļu sērijas mūsējie ''Arēnā Rīga'' vienīgos vārtus guva spēles 59. minūtē, kad izcēlās Miks Indrašis, un ar 1:2 piekāpās ''Sochi'' hokejistiem, paliekot Rietumu konferences pēdējā vietā.

Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo" trīs punktus pēdējoreiz izcīnīja 27. oktobrī, kad savā laukumā ar 7:1 tika sagrauta Hantimansijskas "Yugra'. Nākamajās sešās spēlēs gūtas četras uzvaras - viena mājās un trīs izbraukumā -, taču izcīnīti tikai astoņi punkti, jo viens panākums nāca papildlaikā, bet trīs izcīnīti pēcspēles metienos. Ar Sočiem šosezon mūsējie vēl nebija spēlējuši.

Mūsējiem spēli izdevās iesākt ar itin labu pretuzbrukumu jau spēles pirmajā minūtē, kad pēc Villes Leino piespēles bīstami pa vārtiem uzmeta Vitālijs Pavlovs. Ilgāku laiku abām komandām bija problēmas ar spēles veidošanu uzbrukumu, bet devītajā minūtē ''Sochi'' guva vārtus - pretiniekiem padevās laba izspēle, kuras noslēgumā Andrejs Kosticins atrāvās no sava sedzēja, saņēma piespēli vārtu priekšā un netraucēts trāpīja tuvajā stūrī - 0:1. Turpinājumā izcila iespēja vienatnē pret Jūakimu Ēriksonu bija Andrē Petešonam, bet šoreiz veiksmīgāks bija vārtsargs. Līdz perioda beigām mūsējie trīs minūtes uzspēlēja vairākumā, taču bez nopietna apdraudējuma pretinieku vārtiem - pēc 20 minūtēm 0:1.

Atzīmēšanas vērts ir fakts, ka Pavlova metiens pa vārtiem spēles pirmajā minūtē bija vienīgais līdz mača 24. minūtei, kad pretinieku vārtsargu apdraudēja Kaspars Saulietis. Otrajā periodā rīdziniekiem bija vēl divas iespējas skaitliskajā vairākumā, bet tas šajā vakarā bija pagalam neveiksmīgs, un rezultāts uz tablo palika nemainīgs. Lai nu kā, pēc 40 minūtēm joprojām diezgan labas iespējas pie minimāla 0:1 deficīta.

Trešajā periodā pārsvars piederēja mūsējiem, un 47. minūtē pēc Oskara Cibuļska metiena ripa nonāca līdz Miķelim Rēdliham, taču viņš no lieliskas pozīcijas aizmeta garām tālajam stūrim. ''Dinamo'' spiediens uz pretinieku vārtiem turpinās, kas gan nepārvērtās labos metienos. 54. minūtē vairākumā ''Sochi'' panāca 2:0, kad no labā iemetiena apļa metienu tālajā stūrī bez ripas apturēšanas izdarīja aizsargs Zijats Paigins. Izskaņā pretinieki divas reizes palika mazākumā pēc ripas mešanas ārpus laukuma, Tims Sestito vēl izkāvās ar Alekseju Semjonovu, un ''Dinamo'' spēlēja piecatā pret trijiem - Andra Džeriņa metienu Konstantīns Baruļins atvairīja, bet pirmais pie ripas bija Miks Indrašis (1:2). Mājiniekiem bija vēl vairāk nekā minūtes, lai izglābtos, tomēr vēlreiz pārspēt Baruļinu mūsējie nespēja.

 

Rietumu konferences turnīra tabulā ''Dinamo'' ar 38 punktiem 33 spēlēs ieņem pēdējo 14. vietu.