Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports

VEF pārtrauc sadarbību ar amerikāni Smitu

© F64

Latvijas basketbola čempionvienība Rīgas VEF savā profilā mikroblogošanas vietnē Twitter paziņoja, ka pēc abpusējas vienošanās ir pārtraukusi sadarbību ar amerikāņu saspēles vadītāju Kenetu Smitu.

VTB Vienotajā līgā 22 gadus vecais Kenets Smitsaizvadīja astoņas no VEF deviņām spēlēm, vidēji laukumā bija vairāk nekā 17 minūtes, guva 3,3 punktus, izdarīja 5,3 rezultatīvas piespēles un pieļāva 3,0 kļūdas. Smits iemeta astoņus no deviņiem divpunktu metieniem un trīs no 18 tālmetieniem. Viņa rezultatīvākā spēle bija pret "Tsmoki" (76:84), kad Smits tika pie desmit punktiem. VEF ar bilanci 2-7 ieņem 14. vietu un apsteidz tikai "Astana" (1-5) un līgas debitanti Tbilisi "Vita" (0-9).

"Aldara" Latvijas Basketbola līgā Smits piedalījās trīs no VEF piecām spēlēm. Pirmajā mačā pret "Valmieru"/"Ordo" (75:79) Smits palika bez punktiem, pret "Valku"/"Valgu" (113:75) amerikānis guva divus punktus, bet 4. novembra spēlē pret "Latvijas Universitāti" (87:73) izcēlās ar desmit punktiem, septiņām rezultatīvām piespēlēm un sešām atlēkušajām bumbām. Latvijas čempionātā Smits vidēji laukumā bija vairāk nekā 19 minūtes, guva 4,0 punktus un izdarīja 5,3 rezultatīvas piespēles. Trīs spēļu laikā Smits trāpīja piecus no 11 divpunktu metieniem un aizmeta garām visus piecus tālmetienus. VEF ar bilanci 4-1 ieņem trešo vietu, atpaliekot no ventspilniekiem un valmieriešiem (abām komandām pa 9-1).

Par Smita pēdējo spēli VEF sastāvā kļuva 14. novembra cīņa VTB Vienotajā līgā, kad amerikānis pret Saratovas "Avtodor" (74:86) aizvadīja 22 minūtes un 47 sekundes, izdarīja 12 rezultatīvas piespēles un neguva nevienu punktu. Iepriekšējos četrus gadus Smits pavadīja "Louisiana Tech" universitātes basketbola vienībā, kas spēlēja ASV studentu čempionātā (NCAA), un šī bija viņa pirmā sezona profesionālajā basketbolā.

"Viņš nav tipisks amerikāņu saspēles vadītājs, nav izteikts punktu guvējs, bet var to izdarīt, kad komandai nepieciešams," pēc līguma noslēgšanas Smita spējas komentēja VEF galvenais treneris Karloss Frade. "Spīdijs ir īsts saspēles vadītājs vārda vistiešākajā nozīmē. Gribējām kādu, kas spēj padarītus citus labākus, un Spīdijs to prot. Tāpat vēlējāmies spēlētāju, kas ir izsalcis, ambiciozs un ar pietiekamu raksturu, lai spētu pacelt savus spēju griestus un latiņu augstāk. Viņš ir lielisks piespēlēs un aizsardzībā – tās ir spējas, ko augstu novērtē mūsu treneru sastāvs."