Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Porziņģim trīs precīzi tālmetieni un 20+14

© SCANPIX

Jau septīto double-double tikai 15 aizvadītajās NBA spēlēs savā kolekcijā iekļāvis Kristaps Porziņģis, kurš izbraukuma mačā pret Maiami „Heat” guva 20 punktus un savāca 14 atlēkušās bumbas. Viņa pārstāvētā „Knicks” gan tā arī nespēja atgūties no nevarīgā pirmā puslaika un cieta sakāvi ar 78:95, tādējādi pārtraucot savu četru uzvaru sēriju.

Kristaps Porziņģis neilgi pirms šodienas spēles bija nominēts nedēļas NBA labākā spēlētāja balvai un šo atzinību atzīmēja ar vēl vienu statistiski iespaidīgu spēli – laukumā pavadītajās 37 minūtēs viņš guva 20 punktus (tiesa, ne ar to labāko metienu precizitāti - 1p. 3/3, 2p. 4/13, 3p. 3/5) un savāca 14 atlēkušās bumbas. Porziņģa rēķinā arī divi bloķēti metieni, kā arī pa vienai rezultatīvai piespēlei un pārtvertai bumbai. Četras reizes latviešu uzbrucējs pārkāpa noteikumus, pieļāva vienu kļūdu un maču noslēdza ar +/- koeficientu mīnus astoņi.

Vienā spēlē gūto 20 punktu robežu Porziņģis sasniedzis jau trīs mačos no pēdējiem četriem, bet sezonā kopā vidēji izcēlies ar 13.6 punktiem un 9.1 atlēkušo bumbu. Nākamā spēle viņam paredzēta parīt, 26. novembrī 2:00 pret Orlando „Magic”, kad tiks noslēgts četru spēļu izbraukums.

Šonakt Porziņģis jau kārtējo reizi izdarīja „Knicks” pirmo metienu spēlē – šoreiz Hosē Kalderons viņam izkārtoja brīvu tālmetienu, un Porziņģis nepievīla. Turpinājums gan Porziņģim, gan Ņujorkas komandai izvērsās daudz nepatīkāmāks. Metieni nekrita praktiski nevienam, un latviešu uzbrucējs šajā ziņā nedaudz pārspīlēja, uzbrūkot arī no visai neērtām situācijām. Savukārt aizsardzībā Porziņģim bija grūti izsekot Krisa Boša aktivitātēm. Bošs pāris reizes aizmeta garām brīvu metienu, taču „Heat” pāriešana uz īsāku sastāvu vēl vairāk apgrūtināja Porziņģa spēli.

„Heat” arī otrajā ceturtdaļā turpināja teicami spēlēt aizsardzībā, un neviens (!) „Knicks” rezervists pirmajā puslaikā punktus tā arī neguva. Porziņģis pēc atgriešanās laukumā trāpīja metienu no tuvas distances un bloķēja cita debitanta Džastisa Vinslova metienu caurgājienā, taču vairākkārt iekrita aizsardzībā. To gan regulāri darīja visa „Knicks” komanda, ļaujot Maiami pirmo puslaiku uzvarēt ar dominējošo 52:30.

 
 
 

Otro puslaiku „Knicks” uzsāka ar jaunu enerģijas vilni un spēja atdzīvināt savu spēli. Vēl vienu tālmetienu iemeta Porziņģis, kura aktivitāte uzbrukumā sagādāja trešo piezīmi Dveinam Veidam. Porziņģis spēlēja agresīvi un tika pie diviem soda metieniem, kas palīdzēja jau trešās ceturtdaļas vidū nokārtot septīto double-double sezonā. Visai amizantā veidā pie trešās piezīmes tika arī Porziņģis – viņš centās apturēt Veidu un nedaudz pieskārās viņa rokām. Svilpe nesekoja, taču Veids apstājās, paņēma bumbu rokās un sāka dusmīgi kliegt uz tiesnesi, kurš pēc krietnas pauzes tomēr nolēma izpildīt Veida prasību un piešķīra Porziņģim piezīmi.

„Heat” pēdējās ceturtdaļas sākumu sagaidīja ar 17 punktu pārsvaru, kuru ļoti aktīvi centās sadeldēt Entonijs, gan pats sekmīgi uzbrūkot, gan izkārtojot vairākus vieglus grozus partneriem, arī Porziņģim. Taču tuvāk par desmit punktiem „Knicks” netika, neskatoties uz Porziņģa drošo darbību zem groziem. Viņam gan neizdevās izmantot auguma pārsvaru divcīņā pret Vinslovu, kad neizdevās trāpīt āķa metienu, taču Porziņģis vēlāk tika pie atlēkušās bumbas uzbrukumā un guva grozu ar sodu. Sekoja vēl viens precīzs Porziņģa tālmetiens, un trīs minūtes pirms beigām „Heat” vairs tikai +12.

„Knicks” mēģināja atspēlēties ar speciālu noteikumu pārkāpšanu pret „Heat” vareno centru Hasanu Vaitsaidu, taču viņš sodiņus meta pārliecinoši un laukuma pretējā pusē atbildēja ar iespaidīgu Porziņģa nobloķēšanu. Mača beigās vairs īpašas intrigas par uzvaru vairs nebija, un „Heat” (9-4) septiņu mājas spēļu sēriju noslēdza ar sešām uzvarām, kamēr „Knicks” (8-7) pārtrauca četru uzvaru sēriju un cieta smagāko zaudējumu šosezon (78:95)