Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Porziņģim trešā uzvara pēc kārtas un septiņi punkti pret "Thunder"

© Scanpix

NBA spēlē Oklahomsitijā vietējo „Thunder” ar 93:90 pārspēja Ņujorkas „Knicks”, kuras sastāvā Kristaps Porziņģis guva septiņus punktus, aizvadot savu mazrezultatīvāko spēli šosezon. „Knicks” (7-6) šī bija trešā uzvara pēc kārtas.

Līdz šodienai Kristapa Porziņģa divas punktu ziņā nesekmīgākās spēles bija pret Toronto un Vašingtonu, kad gūti astoņi punkti. Šodienas mačā Porziņģis grozam uzbruka tikai piecas reizes, kas arī ir viņa mazākais metienu skaits šosezon, un guva septiņus punktus (1p. 2/4, 2p. 1/3, 3p. 1/2). Nospēlētajās 26 minūtēs Porziņģis savāca arī sešas atlēkušās bumbas, izdarīja divas rezultatīvas piespēles un bloķēja vienu pretinieku metienu. Viņam arī divas kļūdas un viena piezīme, kā arī +/- rādītājs plus viens.

Porziņģim šonakt ceturtā numura pozīcijā pretim stājās atlētiskais Seržs Ibaka, kurš gan arī statistika ziņā aizvadīja pieticīgu spēli, gūstot tikai astoņus punktus un tiekot pie trim atlēkušajām bumbām. „Thunder” (7-6) sastāvā traumas dēļ joprojām nevarēja spēlēt Kevins Durents, taču ierindā bija Rasels Vestbruks, kurš bija guvis vismaz 40 punktus iepriekšējās divās spēlēs pēc kārtas, bet šonakt savāca 34 punktus, tiesa, ar 29 metieniem no spēles un trāpīja tikai divus tālmetienus no 10.

Porziņģis spēli uzsāka ar diviem tālmetieniem, no kuriem trāpīja pirmo. Turpinājumā latviešu uzbrucējs ar droša caurgājiena palīdzību tika pie diviem soda metieniem un iemeta tikai vienu, taču aizsardzībā izcēlās ar skaisti bloķētu Ibakas metienu, pēc kura bumba palika Porziņģa rokās. „Knicks” lieliski spēlēja aizsardzībā, pirmajās 12 minūtēs ne reizi nepārkāpa noteikumus, un ar Karmelo Entonija un Ārona Aflalo kopā gūto 16 punktu palīdzību izvirzījās vadībā 25:20. Otrajā ceturtdaļā „Thunder” sāka pierādīt savu pārākumu zem groziem, kamēr Porziņģis praktiski ne reizi tā arī netika metiena pozīcijā. Pārsvars gan joprojām bija „Knicks” (48:44).

Otrā puslaika sākumā Porziņģis nedaudz aizkavējās ar atgriešanos aizsardzībā, un šoreiz tas atmaksājās, jo bumba tika pārtverta, un Porziņģis tika pie viegla danka. Latviešu uzbrucējam izdevās arī tikt pie vairākām atlēkušajām bumbām, taču viņš vairākas reizes pēc kārtas nespēja izsekot Vestbruka un Ibakas veidotajampick&roll un salīdzinoši ātri tika nomainīts.

 

„Knicks” veiksmīga spēle aizsardzībā ļāva panākt arī 11 punktu pārsvaru, taču ceturtās ceturtdaļas ievadā Ņujorkas komanda pamanījās nerealizēt ātro uzbrukumu četri pret vienu, jo Lengstons Gelovejs ieskrēja vienīgajā aizsargā un saņēma piezīmi uzbrukumā. Tiesa, lieliskā precizitāte tālmetienos palīdzēja „Knicks” atrauties 82:66. Porziņģis atgriezās laukumā „Knicks” neveiksmju brīdī, kad nebija izdevies gūt punktus piecos uzbrukumos pēc kārtas, taču ar precīziem metieniem izcēlās Entonijs un Aflalo.

Porziņģis izpelnījās tiesnešu nelielu labvēlību, kad viņa sedzējam tika piešķirts sods pēc ne pārāk izteikta kontakta, taču atkal trāpīts tikai viens soda metiens no diviem. Pašā spēles galotnē Porziņģis nespēlēja, kamēr Entonijs, pārsvaram esot vairs tikai +4, aizmeta garām divus soda metienus, un atstāja „Thunder” pusminūti atspēlēties. Lai arī Ibaka netrāpīja tālmetienu un „Knicks” tika pie +6, Vestbruks atbildēja ar precīzu trejaci, kamēr Robins Lopess un Hosē Kalderons nesapratās auta izspēlē, uzdāvinot „Thunder” iespēju izraut papildlaiku. Vestbruks gan izvēlējās absolūti nesagatavotu metienu no apmēram deviņiem metriem desmit sekundes pirms beigām, pie atlēkušās un vēl viena mēģinājuma tika Veiterss, taču „Knicks” varēja uzelpot par uzvaru ar 93:90.

"Knicks" līdz ar to sezonas pirmajās 13 spēlēs var lepoties ar jau septiņām uzvarām, kas Ņujorkas līdzjutējiem ir īpaši patīkami tādēļ, ka iepriekšējā sezonā septītā uzvara tika gūta janvāra vidū. Nākamo spēli aizvadīs naktī uz pirmdienu pret "Rockets". Arī spēle pret nule kā galveno treneri atlaidušo "Rockets", kā arī turpmākās cīņas ar "Magic" un "Heat", Porziņģim būs jāaizvada izbraukumā.

Porziņģis vismaz vienu tālmetienu trāpījis jau četrās spēlēs pēc kārtas un uzlabojis savu precizitāti šajā rādītājā līdz 28.5%. Pagaidām viņš vidēji spēlē guvis 12.4 punktus un savācis 8.4 atlēkušās bumbas, trāpot 40% metienu no spēles un 80% soda metienu, kā arī izcēlies ar 1.1 bloķētu metienu, taču arī 1.6 kļūdām vidēji nospēlētās 25.6 minūtēs.