Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

"Dinamo" četru spēļu izbraukumu noslēgs Jekaterinburgā

© F64

Četru spēļu izbraukumu, kurā izcīnīti divi punkti, noslēgs Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo", kas pulksten 16:00 tiksies ar pēdējās sešās cīņās piecas neveiksmes piedzīvojušo Austrumu konferences ceturtās vietas īpašnieci Jekaterinburgas "Avtomobilist".

Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo" laika posmā no 24. līdz 31. oktobrim izcīnīja četras uzvaras pēc kārtas (pret Magņitogorskas "Metallurg", Hantimansijskas "Yugra", Jekaterinburgas "Avtomobilist" un Helsinku "Jokerit"), pretinieku vārtos iemetot 20 ripas. Pēkšņo uzbrukuma uzplaukumu galvenais treneris Kari Heikile, kurš iepriekš sūdzējās par veiksmes trūkumu, lai gan komanda spēlējot labi, salīdzināja ar kečupa pudeli, no kuras vienā brīdī ārā nenāk nekas, bet nākamajā izgāžas pilnīgi viss.

Tomēr prieki bija ļoti īsi, jo pēdējās četrās spēlēs Rīgas "Dinamo" izcīnījusi tikai vienu uzvaru - 3:2 pēcspēles metienos pret Omskas "Avangard". Rupjas pretinieku kļūdas vārtu guvumos pārvērta Oskars Cibuļskis un komandas kapteinis Lauris Dārziņš, bet izšķirošo bullīti realizēja Kaspars Saulietis. Pirms tam ar 0:2 tika atzīts Minskas "Dinamo" pārākums, bet šonedēļ ar 1:5 nācās piekāpties Astanas "Barys" un ar 1:2 Hantimansijskas "Yugra".

Ar 36 punktiem Rīgas "Dinamo" ierindojas Rietumu konferences priekšpēdējā vietā, taču aiz muguras esošā Čerepovecas "Severstal", kuras kontā ir 35 punkti, aizvadījusi par trim spēlēm mazāk. Savukārt nākamā pretiniece Jekaterinbrugas "Avtomobilist" ar 49 punktiem ir ceturtā Austrumu konferencē, lai gan statistikā komandas nešķir daudz - rīdzinieki iemetuši 73 ripas, sāncenši - par vienu vairāk, rīdzinieki ielaiduši 81 vārtus, sāncenši - par trim vairāk.

Arī pēdējās spēlēs Jekaterinburgas "Avtomobilist", kas regulāro čempionātu sāka ar punktiem septiņās spēlēs pēc kārtas, nevar lepoties ar labāko sniegumu, jo biežāk laukumu nācies atstāt kā zaudētājiem. Komanda pārtraukumā devās pēc dramatiskā zaudējuma pret Rīgas "Dinamo", kad pēdējo divu minūšu laikā tika izsēts divu vārtu handikaps un piedzīvota neveiksme papildlaikā, bet pēc tā savā laukumā no deviņiem punktiem paņemti četri.

Otrdien ar 5:2 tika pieveikta Čeļabinskas "Traktor", kam sekoja 0:4 pret Ņižņekamskas "Neftekhimik" un 3:4 pēcspēles metienos pret Helsinku "Jokerit". Pirmajā spēlē tikai 11 minūtes vārtos izturēja 27 gadus vecais čehs Jakubs Kovāržs, kurš, atvairījis piecus no septiņiem metieniem, tika nomainīts. 1994. gadā dzimušais Igors Ustinskis izglāba, atvairot 20 no 20, bet nākamajās spēlēs nav izdevies pārkāpt 90% slieksnim.

Uzbrukuma līderis ir 1995. gadā dzimušais Anatolijs Goliševs, kurš 27 regulārās sezonas spēlēs sakrājis 23 punktus. Pēdējās četrās cīņās viņa kontā septiņi punkti. Kontinentālajā hokeja līgā Goliševs debitēja pirms divām sezonām. Vēl pieciem uzbrucējiem un diviem aizsargiem izdevies pārkāpt desmit punktu robežai, un divi no viņiem ir leģionāri.

Čehu centra uzbrucējs Petrs Koukals sakrājis 15, bet soms Ēro Elo, kurš ar astoņiem vārtu guvumiem ir komandas otrais labākais snaiperis, guvis 14 punktus. Sezonas ievads gan pagājušās sezonas Somijas čempionāta otrajam labākajam vārtu guvējam bija pagalam neizdevies, jo viņš vārtus guva tikai vienā no 16 spēlēm. Taču turpinājums padevies sekmīgāks, it īpaši trīs spēles oktobra nogalē, kad sāncenšu vārtsargi tika sarūgtināti četras reizes.

Vai Rīgas "Dinamo" izdosies apturēt karstos Goliševu un Elo un sagādāt Jekaterinburgas "Avtomobilist" sesto zaudējumu pēdējās septiņās spēlēs?