Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Sports

Plēsnieks - trīskārtējais U23 Eiropas čempions

© Scanpix

Latvijas labākais svarcēlājs Artūrs Plēsnieks šodien sev neierastā svara kategorijā (virs 105 kg) izcīnīja 1. vietu U23 Eiropas čempionātā, kas risinās Lietuvas trešajā lielākajā pilsētā Klaipēdā.

Plēsnieks parasti startē svara kategorijā līdz 105 kilogramiem. Šoreiz viņš varēja atļauties pamēģināt smagsvaru sacensības. Lielākā daļa no konkurentiem šodien bija miesās varenāki, taču pirms starta 107.60 kg smagais ventspilnieks vienalga kotējās kā galvenais favorīts.

Latvijas atlēts raušanā uzrādīja 176 kilogramus, kas bija labākais rezultāts. Grūšanā mūsu sportists vispirms pieveica 210 kilogramus, bet tad tika galā arī ar 220 kg smagumu un nodrošināja 1. vietu abu disciplīnu kopvērtējumā. Pēdējā mēģinājumā Plēsnieks devās pie iespaidīga 230 kg stieņa, līdz pleciem dabūja, taču pacelt virs galvas nesanāca.

Otro vietu ieguva polis Pžemislavs Budeks, bet uz trešā pakāpiena nokļuva ukrainis Aleksejs Bibiks.

U23 Eiropas čempionāta zelta medaļu Plēsnieks ieguva arī pērn un aizpērn. Kā jau ziņots, jūlija Baltijas kausa sacensībās Plēsnieka ķermeņa svars bija 108.0 kg, toreiz viņš pacēla 393 (168+225) kilogramus.