Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Sports

"Dinamo" izbraukumam punktu liks Čeļabinskā

© F64

Trīs izbraukuma spēļu sēriju noslēgs Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo", kas pulksten 17:00 tiksies ar četrus panākumus pēc kārtas izcīnījušo Čeļabinskas "Traktor", kura ieņem astoto vietu Austrumu konferencē. Tiešraide kanālā "Viasat Sport Baltic".

 

Pirms divām dienām pārtrūka Kontinentālās hokeja līgas kluba Rīgas "Dinamo" pirmā uzvaru sērija šajā sezonā - trim pēc kārtas izcīnītajiem panākumiem sekoja 1:3 izbraukumā pret Ņižņekamskas "Neftekhimik". Turpinās problēmas uzbrukumā, jo tikai divās no pēdējām deviņām cīņām izdevies gūt vairāk par diviem vārtiem; protams, abās izcīnītas uzvaras. Vienīgo ripu rīdziniekiem noorganizēja ceturtās maiņas pašaizliedzība - debitants Roberts Locāns izrāvās pa kreiso malu un atrada Nikolaju Jeļisejevu, kurš izgājienu vienatnē pret vārtsargu realizēja ar metienu no neērtā satvēriena zem pārliktņa, gūstot pirmos vārtus Kontinentālajā hokeja līgā.

Šodien Rīgas "Dinamo" noslēgs trīs spēļu izbraukumu, pulksten 17:00 tiekoties ar Čeļabinskas "Traktor", kuras uzbrukums ir vēl sliktākā stāvoklī - 19 spēlēs gūti 36 vārti, rīdziniekiem pretī liekot 39 ripas 18 mačos. Taču pēdējās cīņās lieliska ir aizsardzība, un tas ļauj ierindoties Austrumu konferences astotajā vietā. Tikai vienā no pēdējām četrām uzvarām ielaisti vairāk par vieniem vārtiem - 5:3 pret Helsinku "Jokerit" -, bet tas notika pēdējās trīs minūtēs, kad mača liktenis jau bija izšķirts. Pirms tam 2:1 pagarinājumā gan pret Maskavas "Spartak", gan Sanktpēterburgas SKA, kā arī 3:1 viesos pret Bratislavas "Slovan".

Ar 42 no 43 metieniem galā tika Vasīlijs Demčenko, un 21 gadu vecais vārtsargs izvirzījies par Čeļabinskas "Traktor" pirmo numuru, turpinājumā atvairot 19, 24 un 26 metienus. Viņš Kontinentālajā hokeja līgā debitēja pirms divām sezonām, pērn aizvadīja 18 mačus, bet šosezon atvairījis 93,5% sāncenšu metienu, vidēji ielaidis 1,81 ripu un vienu reizi nosargājis cietoksni neskartu. Četrās spēlēs piedalījies čehs Pāvels Francouzs, bet viņa vārds atrodas savainoto spēlētāju sarakstā.

Uzbrukumā iespaidīgu tempu uzņēmis 30 gadus vecais centra uzbrucējs Aleksandrs Ribakovs, kurš pēdējos astoņos mačos savācis desmit punktus, un divus gadus jaunākais Semjons Kokujovs, kuram astoņi punkti pēdējās sešās cīņās. Ja viņš pārstāvējis tikai Čeļabinskas "Traktor", tad Ribakovs komandas mainījis kā zeķes, Kontinentālajā hokeja līgā pielaikojot Jekaterinburgas "Avtomobilist", Podoļskas "Vityaz", Hantimansijskas "Yugra", Mitišču "Atlant", Čerepovecas "Severstal" un Maskavas "Spartak" kreklus.

 

Nevienam citam spēlētājam nav izdevies aizsniegties līdz desmit punktu atzīmei, bet vistuvāk ir Andrejs Popovs (astoņi) un aizsardzības balsti Derons Kvints (3+3) un Jegors Martinovs. Pirmais vidēji laukumā pavada 22:18 minūtes, otrais - 22:24. Vairāk ir tikai 23 gadus vecajam Artjomam Borodkinam (22:50), un viņš ir vienīgais starp Čeļabinskas "Traktor" aizsargiem, kuram nav negatīva lietderības koeficienta.

Nākamās spēles Rīgas "Dinamo" aizvadīs pirmdien un trešdien, kad savā laukumā uzņems Magņitogorskas "Metallurg" (septītā vieta Austrumu konferencē) un Ufas "Salavat Yulaev" (desmitā). Pēc tam sekos vēl viens trīs spēles garš izbraukums.

Rīgas "Dinamo" sastāvs izbraukumam:

Vārtsargi: Jūakims Ēriksons, Jakubs Sedlāčeks un Nils Grīnfogels.
Aizsargi: Stīvens Saigo, Tomāšs Kundrāteks, Krišjānis Rēdlihs, Guntis Galviņš, Kristaps Sotnieks, Oskars Cibuļskis, Aleksandrs Jerofejevs un Ēriks Ševčenko.
Uzbrucēji: Lauris Dārziņš, Tims Sestito, Ville Leino, Miks Indrašis, Miķelis Rēdlihs, Kaspars Saulietis, Gints Meija, Andris Džeriņš, Gunārs Skvorcovs, Armands Bērziņš, Nikolajs Jeļisejevs, Edgars Kulda, Roberts Locāns un Māris Bičevskis.