Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Sports

Girgensona aizmugure maksā vārtus "Sabres" zaudējumā

© scanpix

Nacionālās hokeja līgas jauno sezonu ar 30. sekundē ielaistiem vārtiem sāka Bufalo "Sabres", kas savā laukumā ar 1:3 atzina Otavas 'Senators" pārākumu. Noslēdzošās trešdaļas vidū pēc Zemgus Girgensona piespēles izcēlās Evanders Keins, panākot neizšķirtu, tomēr atkārtojumā tika konstatēts, ka tieši latvietis atradies aizmugurē. Vienīgo ripu mājinieku labā iemeta uzlecošā zvaigzne Džeks Aikels.

Nacionālās hokeja līgas kluba Bufalo "Sabres" jaunās sezonas ievads izvērtās briesmīgs - pirmās maiņas centra uzbrucējs Raiens O'Railijs nepaguva atgriezties aizsardzībā, un pretuzbrukumu trīs pret diviem par spīti piespēlei slidās izmantoja Kails Turiss, kurš 30. sekundē izvirzīja vadībā Otavas "Senators" ar 1:0. Laukuma saimniekiem trūka stabilitātes, jo labām maiņām, kas tika pavadītas sāncenšu zonā, sekoja bīstami pretuzbrukumi.

Situācija vēl drūmāka kļuva 28. minūtē, kad nevainīgā situācijā savainojumā iedzīvojās pirmais vārtsargs Robins Lēners. Apturējis ripu, viņš atgriezās vārtos, bet traumēja kāju un devās taisnā ceļā uz ģērbtuvēm. Aizstājējs Čads Džonsons kapitulēja jau pēc trim minūtēm - nostrādāja Otavas "Senators" presings, un pie metiena tukšos vārtos no pusotra metra attāluma tika Turiss, dubultojot pārsvaru.

Bufalo "Sabres" pirmo vērā ņemamo momentu uzbrukumā izveidoja tikai 36. minūtē. Evanders Keins nogādāja ripu vārtu priekšā, kur cīņā iesaistījās Zemgus Girgensons un Džeks Aikels, otrajam tiekot pie metiena no neērtā satvēriena un nopelnot vairākumu. Taču arī nākamajās divās minūtēs uzbrukuma zonā valdīja haoss. Nekas nemainījās arī beidzamās trešdaļas ievadā - Turiss trāpīja pa pārliktni, bet Ēriks Karlsons pēc 15 sekundēm pārbaudīja vārtu staba izturību.

Bet tad uzdarbojās pieredzējušie spēlētāji, Taileram Enisam pēc Deivida Legvanda izrāviena nopelnot vairākumu. Un tas deva rezultātu - Bufalo "Sabres" samazināja deficītu līdz minimumam! 1:2 ar metienu tuvajā augšējā stūrī panāca šā gada drafta otrais numurs un debitants Džeks Aikels.

 

Laukuma saimnieki atkal metās uz priekšu un pēc pusotras minūtes panāca izlīdzinājumu. Girgensons stūrī pasita ripu līdz Keinam, kurš izlauzās no aizvārtes un vēlreiz lika Otavas "Senators" kapitulēt. Taču viesi izmantoja trenera izaicinājumu, uzskatot, ka mirkli iepriekš bijusi aizmugure. Atkārtojumā bija redzams, ka tieši latvietis pasteidzies, nočiepjot Keinam vārtus un sev piespēli, tādējādi rezultāts tomēr nemainījās.

Daži centimetri pietrūka arī trīs minūtes pirms noslēguma - trāpījums pa vārtu stabu. Bufalo "Sabres" cerēja izlīdzinājumu panākt arī pēc vārtsarga nomainīšanas pret sesto spēlētāju, bet Kērtiss Lazārs iemeta tukšos vārtos un nodrošināja Otavas "Senators" pirmo panākumu jaunajā sezonā - 3:1.

Zemgus Girgensons maču sāka Bufalo "Sabres" trešajā maiņā, bet beidzamajā trešdaļā tika paaugstināts un spēlēja kopā ar Keinu un Aikelu. Laukumā pavadītajās 16 minūtēs un 17 sekundēs (2:31 vairākumā) viņš izdarīja divus metienus, divus spēka paņēmienus un zaudēja abos iemetienos, kā arī nopelnīja negatīvu lietderības koeficientu -1, jo atradās laukumā, kad tika gūti pēdējie vārti.

Bufalo "Sabres" nākamo spēli aizvadīs sestdien, pulksten 20:00 pēc Latvijas laika uzņemot Austrumu konferences čempioni Tampabejas "Lightning".

Bufalo "Sabres" - Otavas "Senators" 1:3 (0:1, 0:1, 1:1)

Vārti: 0:30 Turiss (Hofmans, Stouns) 0:1, 30:49 Turiss (Hofmans, Stouns) 0:2, 49:11 Aikels (Folinjo, Keins, vair.) 1:2, 58:56 Lazārs (Zibanejads, Raiens, tukšos vārtos) 1:3
Soda minūtes: 0:6
Metieni: 27:22
Vārtsargi: Robins Lēners (no 27:30 Čads Džonsons) - Kreigs Andersons