Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Sports

Porziņģim divi precīzi tālmetieni un uzvara pirmajā NBA pārbaudē

© Twitter/nyknicks

Kristaps Porziņģis šonakt palīdzēja NBA komandai Ņujorkas "Knicks" ar uzvaru uzsākt tās pārbaudes spēļu ciklu, pārliecinoši pieveicot Brazīlijas komandu "Bauru" (100:81). Porziņģis nospēlēja 20 minūtes, kuru laikā trāpīja divus no trim tālmetieniem un guva septiņus punktus.

Kristaps Porziņģis savā pirmajā NBA pārbaudes spēlē sacentās ar Brazīlijas "Bauru" vienību, šī gada "FIBA Americas League" čempioni, un latviešu uzbrucējs tika sūtīts pamatsastāvā kopā ar Karmelo Entoniju, Hosē Kalderonu, Robinu Lopesu un Sašu Vujačiču. Pirmais iznāciens "Madison Square Garden" arēnā Porziņģim gan neizdevās pārāk veiksmīgs, jo, kamēr Entonijs realizēja vairākus metienus pēc kārtas, viņš bumbu uzbrukumā saņēma reti un savus pirmos divus metienus aizmeta garām, pēc tam arī pieļāva kļūdu piespēlē.

Pēc nomainīšanas Porziņģis atgriezās spēlē otrās ceturtdaļas otrajā pusē, kad izcēlās ar spēcīgu bloku pret Aleksu Garsiju, divkārtējo "Americas League" MVP balvas ieguvēju. Sekoja nokļūšana uz soda metienu līnijas, no kurienes tika realizēts viens metiens no diviem, bet puslaika beigās Porziņģis trāpīja savu pirmo metienu no distances - astoņu metru tālmetiens ļāva viņam noslēgt pirmo puslaiku ar četriem punktiem, kamēr "Knicks" bija drošā vadībā ar 60:44, turklāt pēdējā sekundē Kleantonijs Ērlijs iemeta metienu no centra.

Otrais puslaiks Porziņģim iesākās ar pāris neveiksmīgām epizodēm - īpaši piekasīgi nosvilpta piezīme uzbrukumā, kritiens, pēc kura sods tika piespriests komandas biedram Lopesam, pazaudēts sedzamais aizsardzībā. Tas radīja nedrošību arī viņa nākamajās darbībās, taču izdevās sekmīga saspēle ar Vujačiču, pēc kuras Porziņģis iemeta savu otro tālmetienu. No visai brīvas pozīcijas bija iespēja arī trešajam, taču tā arī palika tikai iespēja.Savukārt pēdējās 12 minūtēs "Knicks" pamatsastāva spēlētāji, ieskaitot Porziņģi, laukumā vairs neizgāja, kas gan netraucēja drošai uzvarai ar 100:81.

Porziņģis kopumā nospēlēja 20:35 minūtes, kas bija ilgākais laiks pamatsastāva spēlētāju vidū. Viņš guva septiņus punktus (1p. 1/2, 2p. 0/3, 3p. 2/3), savāca divas atlēkušās bumbas un bloķēja vienu pretinieku metienu, taču arī saņēma divas personiskās piezīmes un pieļāva divas kļūdas. Porziņga +/- rādītājs šajā spēlē bija tieši nulle, proti, viņam esot laukumā, "Knicks" guva tikpat punktus, cik ielaida. Nākamā spēle Porziņģim un Ņujorkas komandai paredzēta parīt pret "Wizards".

"Knicks" sastāvā ar 17 punktiem un 80% precizitāti metienos no spēles rezultatīvākais bija Entonijs, bet pa 14 punktiem pievienoja Porziņga pozīcijas spēlētāji, proti, spēka uzbrucēji Kails O`Kvins un Kevins Serafins.