Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Sports

"Dinamo" uzvaru sērijas turpinājumu meklēs pret Pujaca "Neftekhimik"

© F64

Ceturto uzvaru pēc kārtas lūkos gūt Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo", kas pulksten 19:00 viesos tiksies ar Ņižņekamskas "Neftekhimik", kuras rindās pēdējās četras cīņas izlaidis aizsargs Georgijs Pujacs.

Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo" trīs spēļu izbraukumā devās pēc panākumiem pret Gagarina kausa čempioni Sanktpēterburgas SKA (4:1) un Maskavas "Spartak" (4:3 pēcspēles metienos), un pirmo uzvaru sēriju sezonā izdevās pagarināt - pirmdien astotajā bullīšu sērijā ar 2:1 pārspēta Arta Ābola trenētā un Edgara Masaļska pārstāvētā Toljati "Lada", kas cieta desmito zaudējumu pēc kārtas. Pēcspēles metienos precīzi bija Ville Leino (divi no trim) un Miks Indrašis, kurā kontā uzvaras vērtais metiens.

Šovakar Rīgas "Dinamo" pretī stāsies cits bijušais komandas biedrs - pagājušajā sezonā Georgijs Pujacs bija komandas kapteinis, bet 32 mačos sakrāja vien divus rezultativitātes punktus un negatīvu lietderības koeficientu -15, tāpēc pirms Jaunā gada tika atbrīvots. Sekoja pievienošanās Ņižņekamskas "Neftekhimik", taču šajā sezonā Latvijas valstsvienību deviņos pasaules čempionātos un trīs olimpiskajās spēlēs pārstāvējušais aizsargs pieteikumā tiek reti.

Pujacs pēdējoreiz laukumā devās 26. septembrī, kad viesos ar 0:3 tika atzīts Maskavas "Dynamo" pārākums. Viņš laukumā pavadīja tikai desmit minūtes un 51 sekundi, kas bija īsākais laiks vienībā, un nopelnīja negatīvu lietderību -1. Nākamajās četrās spēlēs Ņižņekamskas "Neftekhimik" guvusi divas uzvaras un divas reizes nopelnījusi punktu. Kopumā Pujacs piecās spēlēs atzīmējies ar vienu rezultatīvu piespēli.

Iemesls palikšanai malā ir leģionāru limits, jo Ņižņekamskas "Neftekhimik" pārstāv astoņi ārzemnieki: vārtsargi soms Vitālijs Kovals un soms Ville Kolpanens, aizsargs Pujacs, uzbrucēji Tims Kenedijs, Dens Sekstons un Džefs Tafe no ASV, baltkrievi Aleksandrs Kitarovs un Andrejs Stass.

 Taču Austrumu konferences septītās vietas īpašnieces - 28 punkti 18 spēlēs - rezultatīvākie spēlētāji ir vietējie. Ar sešiem vārtiem un sešām piespēlēm izcēlies Jegors Milovzorovs, kurš Ņižņekamskā pavadījis piecas sezonas pēc kārtas, bet pa vidu arī deviņas spēles Kazaņas "Ak Bars" rindās. 11 punkti ir Mihaila Žukova kontā.

Aizsardzībā laiks sadalījies līdzīgi, un tikai Jevgeņijs Rjasenskis vidēji mačā laukumā pavadījis vairāk par 20 minūtēm - 20:36. Rīgas "Dinamo" rindās ir četri šādi spēlētāji - Tomāšs Kundrāteks ar 22:53, Guntis Galviņš ar 20:59, Stīvens Saigo ar 20:40 un Krišjānis Rēdlihs ar 20:33 minūtēm.

Ņižņekamskas "Neftekhimik" pirmais vārtsargs trešo sezonu pēc kārtas ir 27 gadus vecais Aleksandrs Sudņicins, kurš 15 spēlēs izcīnījis sešus panākumus, atvairījis 94,5% sāncenšu metienu (otrā vieta līgā), vidēji ielaidis 1,65 ripas (trešā vieta) un trīs reizes laukumu pametis nepārspēts (trešā vieta).

Vai Rīgas "Dinamo" nīkuļojošajam uzbrukumam izdosies tikt galā ar viņu un turpināt uzvaru sēriju? Spēles pirmais iemetiens pulksten 19:00, tiešraide kanālā "Viasat Sport Baltic".

Rīgas "Dinamo" sastāvs izbraukumam:
Vārtsargi: Jūakims Ēriksons, Jakubs Sedlāčeks un Nils Grīnfogels.
Aizsargi: Stīvens Saigo, Tomāšs Kundrāteks, Krišjānis Rēdlihs, Guntis Galviņš, Kristaps Sotnieks, Oskars Cibuļskis, Aleksandrs Jerofejevs un Ēriks Ševčenko.
Uzbrucēji: Lauris Dārziņš, Tims Sestito, Ville Leino, Miks Indrašis, Miķelis Rēdlihs, Kaspars Saulietis, Gints Meija, Andris Džeriņš, Gunārs Skvorcovs, Armands Bērziņš, Nikolajs Jeļisejevs, Edgars Kulda, Roberts Locāns un Māris Bičevskis.