Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Sports

Gudļevskis nosūtīts uz AHL

© Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Tampabejas ''Lightning'' viceprezidents un ģenerālmenedžeris Stīvs Aizermans nosaucis to sportistu vārdus, kuri sezonu sāks Amerikas hokeja līgā (AHL). Starp viņiem arī Latvijas vārtsargs Kristers Gudļevskis.

Sportacentrs.com šorīt jau ziņoja, ka Kristeram Gudļevskim gaidāmo sezonu NHL uzsākt, visticamāk, neizdosies, bet vakarā to oficiāli apstiprinājis Tampabejas ''Lightning'' ģenerālmenedžeris Stīvs Aizermans, iekļaujot Gudļevski starp tiem četriem hokejistiem, kuri nosūtīti uz Sirakjūzas ''Crunch''.

''Lightning'' pamatvārtsargs arī šajā sezonā būs pieredzējušais Bens Bišops, bet aktuāla bija otrā vārtsarga pozīcija. Iepriekšējās sezonās itin pārliecinoši sevi bija pierādījis Krievijas vārtsargs Andrejs Vasiļevskis, bet 21 gadus vecais sportists starpsezonā vēl nav pilnībā atguvies pēc piedzīvotām veselības problēmām un laukumā atgriezīsies tikai oktobra gaitā. Septembra sākumā Andrejam tika veikta asinsvadu operācija.

Tas nozīmēja, ka kādam šī vieta aiz Bišopa muguras būs jāieņem, taču ar domu - drīzumā atgriezīsies Vasiļevskis un tajā brīdī vārtsargam, visticamāk, tāpat nāktos doties uz AHL. Gudļevskim par konkurentu kļuva divus gadus vecākais Kevins Pulēns, kuram arī lielas pieredzes NHL līdz šim nav. Cīņā par īslaicīgu vietu aiz Bišopa par labu Pulēnam runāja fakts, ka viņš nav iekļauts neaizsargāto spēlētāju sarakstā. Tas arī piepildījies, un Pulēns paliks Tampabeja, savukārt latvietis dosies uz Sirakjūzu.

"Lightning" hokejisti jaunās sezonas pirmo maču aizvadīs naktī uz piektdienu, kad savā laukumā uzņems Filadelfijas "Flyers" komandu, bet ''Crunch'' pirmā spēle paredzēta 11. oktobrī viesos pulksten 2:35 pēc Latvijas laika pret ''Phantoms''.