Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports

Gulbis tuvojas otrajam simtam

© F64

Ernests Gulbis oktobra pirmajā ATP rangā atrodams 95. vietā, kas ir par 14 pozīcijām zemāk nekā pirms nedēļas. Tikmēr WTA ieskaitē 78. vietu saglabājusi Aļonai Ostapenko, kura vienu pozīciju atpaliek no septembrī sasniegtā rekorda.

Ernests Gulbis šodien zaudējis 45 punktus, kurus viņš pirms gada ieguva Pekinā. Latvijas pirmajam numuram šosezon dzēsīsies vēl 100 punkti – 10 no Šanhajas turnīra un 90 no Kremļa kausa, kur viņš pagājušajā rudenī sasniedza pusfinālu.

WTA rangā Latvijas līdere Aļona Ostapenko saglabājusi 78. vietu, bet Anastasijai Sevastovai šonedēļ -2, ieņemot 136. vietu. Abām nedēļas izskaņā plānots spēlēt Lincas WTA "International" sērijas turnīra kvalifikācijā.

Tikmēr Latvijas trešā rakete Diāna Marcinkeviča, kura savas neveiksmīgās sezonas ietvaros turpina slīdēt arvien zemāk (šonedēļ vairs tikai 341. vieta), savu kārtējo turnīru sāka jau vakar, kad pārvarēja Tampiko ITF 50 000 sacensību kvalifikācijas 2. kārtu. Diāna Meksikā no 1. kārtas bija brīva, otrajā ar 6:4, 6:2 pieveica mājinieci Karolīnu Betankortu (#739), bet šodien finālā tiksies ar Šveices sportisti Koniju Perinu (#360).

Par WTA reitinga elites lietām runājot, jāatzīmē viens rekords Top 10 ietvaros. Pagājušajā nedēļā līdz Uhaņas finālam tikusī Garbinje Mugurusa pacēlusies uz 5. vietu, kas ir par trim pozīcijām labāks sasniegums nekā viņas iepriekšējais rekords. Mugurusa ir tikai trešā Spānijas tenisiste, kura spējusi nokļūt Top 5. Aranča Sančesa-Vikario sasniedza 1. vietu, bet Končita Martinesa tika līdz 2. vietai.