Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Sports

Vai Ābols pirmo uzvaru izcīnīs pret "Dinamo"?

© F64

Pēc trim brīvdienām uz Kontinentālās hokeja līgas ledus atgriezīsies Rīgas "Dinamo", kas trīs spēļu izbraukumu sāks pret Arta Ābola trenēto un Edgara Masaļska pārstāvēto Toljati "Lada". Mačs ar vienīgo komandu, kas joprojām nav aizsniegusies līdz desmit punktu robežai, sāksies pulksten 18:00.

Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo" trīs spēļu izbraukumā devies ar pirmo uzvaru sēriju sezonā. 29. septembrī viesos ar 4:1 pārspēta Gagarina kausa čempione Sanktpēterburgas SKA, bet divas dienas vēlāk 4:3 pēcspēles metienos pret Maskavas "Spartak". Ar trim vārtu guvumiem izcēlās Miks Indrašis, kamēr komandas kapteinis Lauris Dārziņš sāncenšu vārtsargus pārspēja divas reizes un realizēja uzvaru nesošo bullīti.

Šodien dota laba iespēja izcīnīt arī trešo panākumu pēc kārtas, jo Toljati "Lada" atrodas visas līgas apakšā - 16 mačos nieka divas uzvaras, 26 gūtie vārti un astoņi punkti. Rīgas "Dinamo" rīcībā ir seši panākumi, 36 vārtu guvumi un 21 punkts, ar ko ir gana 11. vietai Rietumu konferencē.

Laika posmā no 25. septembra līdz 1. oktobrim Toljati "Lada" atradās Tālo Austrumu izbraukumā, četrās spēlēs izcīnot vienu punktu un divas reizes paliekot sausā. Zaudējumu sērija sasniedz deviņas spēles, lai gan pēdējā uzvara bija ļoti iespaidīga - teju pirms mēneša, 8. septembrī, viesos ar 6:0 sagrauta Astanas "Barys". Ar diviem vārtiem izcēlās kapteinis Andrejs Ņikitenko, Aleksandrs Streļcovs un Martins Zatjovičs, bet Ivans Kasutins atvairīja 35 metienus.

Viņš 11 cīņās atvairījis 92,4% sāncenšu metienu un vidēji ielaidis 2,37 ripas, bet guvis tikai vienu uzvaru. Tikpat ir arī Edgara Masaļska kontā, kurš laukumā devies sešas reizes, atvairījis 91,9% sāncenšu metienu un vidēji ielaidis 2,92 ripas. Tomēr ar pieklājīgo vārtsargu līniju izrādījies par maz.

Rezultatīvākais spēlētājs ar pieciem vārtiem un piecām piespēlēm ir Aleksandrs Bumagins, kurš pēdējās sezonās pārstāvējis Jekaterinburgas "Avtomobilist", Čerepovecas "Severstal", Novokuzņeckas "Metallurg" un Omskas "Avangard", taču tuvākajiem sekotājiem - Antonam Šenfeldam, Aleksandram Streļcovam un Aleksejam Mastrjukovam - ir tikai pieci punkti katram.

Aizsardzībā galveno lomu spēlē zviedrs Tobiass Viklunds, kurš 13 spēlēs guvis trīs vārtus un savācis četrus punktus, un kanādietis Marks Flads. Arī viņa kontā četri punkti un ilgākais spēles laiks komandā - 22 minūtes un 26 sekundes mačā. Viklunds pēdējās divas sezonas pavadīja Jekaterinburgas "Avtomobilist", kamēr Flads Kontinentālajā hokeja līgā pārstāvējis divas komandas - Zagrebas "Medveščak" un Jaroslavļas "Lokomotiv".

Rīgas "Dinamo" bijušais galvenais treneris Artis Ābols sezonu sāka kā Toljati "Lada" galvenā trenera Sergeja Svetlova palīgs, bet septembra vidū pēc viņa atstādināšanas kļuva par galveno. Vai viņš pirmo panākumu pie komandas stūres izcīnīs pret "Dinamo"? Sākums 18:00, tiešraide "Viasat Sport Baltic".

Izbraukumu Rīgas "Dinamo" turpinās trešdien pret Ņižņekamskas "Neftekhimik" un piektdien pret Čeļabinskas "Traktor". Abas komandas atrodas Austrumu konferences vidusdaļā.