Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Ostapenko nenotur pārsvaru un zaudē "US Open" 2. kārtā

© www.powiatpoznanskiopen.pl

Tāpat kā savu pirmo "Grand Slam" turnīru Vimbldonā, arī otro "major" turnīru Ņujorkā Aļona Ostapenko (WTA 114.) pabeidza ar zaudējumu 2. kārtā, ar 6:0, 4:6, 3:6 zaudējot Itālijas tenisistei Sārai Erani (WTA 16.). Latvijas pirmajai raketei pēdējā setā trīs reizes bija breika pārsvars.

Ostapenko maču sāka lieliski un 1. setā Itālijas labāko tenisisti, kura šajā turnīrā 2012. gadā tika līdz pusfinālam, atstāja "sausā". Erani divreiz geimos nespēja uzvarēt pat ar 40:0 pārsvaru.

Cīņas turpinājumā Ostapenko uzbrukums nebija pietiekami stabils, arvien biežāk pieļaujot nepiespiestās kļūdas, kas radās tāpēc, ka Erani teicami spēlēja aizsardzībā.

Ostapenko 2. setā atspēlējās no 0:4, tomēr galotnē pietrūka precizitātes. Pēdējā setā pirmajos sešos geimos bija tikai breiki, Ostapenko trīs reizes nespēja noturēt breika pārsvaru un šajā setā tā arī ne reizi neuzvarēja savas serves geimā.

Kad Erani servēja par uzvaru mačā, Ostapenko ar drosmīgu tenisu atspēlēja četras mačbumbas, bet piekto novērst nespēja, tomēr samierinoties ar zaudējumu – 6:0, 4:6, 3:6. Un Aļona šo maču patiešām zaudēja pati – viņai bija 53 tīri uzvarētas izspēles, bet arī 51 nepiespiestā kļūda. Abos zaudētajos setos kopā Ostapenko 43(!) nepiespiestās kļūdas.