Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports

Nosaukts Latvijas komandas sastāvs Eiropas čempionātam

© basket.lv

Vīriešu basketbola valstsvienības galvenais treneris Ainars Bagatskis nosaucis treneru kolektīva vienprātīgi izraudzītos 12 basketbolistus, kuri pārstāvēs Latviju Eiropas čempionāta finālturnīrā.

Sestdien, 5.septembrī, pirmajā spēlē plkst.18:30 Latvijas komanda sacentīsies ar Beļģijas izlasi. Jānim Blūmam šis būs jau sestais Eiropas čempionāta finālturnīrs, un šai ziņā viņš panāks līdzšinējo rekordistu Uvi Helmani. Savukārt Haralds Kārlis, Žanis Peiners, Jānis Timma un Kaspars Vecvagars debitēs Eiropas pieaugušo čempionāta finālturnīrā.

Valstsvienības galvenais treneris Ainars Bagatskis:

“Pēc rīta treniņa paldies par līdzdalību sagatavošanās posmā pateicām Mārtiņam Laksam, Dāvim Rozītim un Andrejam Šeļakovam. Visi trīs bija reāli kandidāti uz vietu komandā un palīdzēja komandai kļūt stiprākai. Esmu pārliecināts, ka šīs sešas nedēļās Mārtiņam, Dāvim un Andrejam bijušas noderīgas, dodot jaunu pieredzi un palīdzot sagatavoties sezonai.

Par laimi, sastāva izvēli neietekmēja nevēlami blakusapstākļi. Pēdējos treniņos visi darbojās ar pilnu atdevi un visi ir gatavi ar pilnu jaudu spēlēt no pirmās dienas.

Ārējā līnijā pieredzējušos Jāni Strēlnieku, Dairi Bertānu, Jāni Blūmu un Kristapu Janičenoku atbalstīs saspēles vadītājs Kaspars Vecvagars un Žanis Peiners, kurš, atkarībā no situācijas, var darboties dažādās pozīcijās. Būs iespēja variēt spēli un zināma drošības rezerve. Visā gatavošanās gaitā bija sportiska un motivējoša konkurence starp Haraldu Kārli un Mārtiņu Laksu, bet pēdējā brīdī treneru kolektīvs izšķīrās par labu Haraldam.

Ņemot vērā mūsu pretinieku komplektāciju, secinājām, ka dominējoši centra spēlētāji būs tikai Lietuvas izlasē, bet citās komandās ceturtajā un piektajā pozīcijā darbojas kustīgi un universāli garie spēlētāji. Šādā situācijā būtu grūti izmantot vairāk par četriem garajiem, piedevām ceturtajā pozīcijā var noderēt arī Jānis Timma, kurš pārbaudes spēlēs labāko statistiku sasniedza tieši spēlēdams kā ceturtais numurs. Tāpēc šoreiz ārpus divpadsmitnieka palika Andrejs Šeļakovs un Dāvis Rozītis.

Pēc rīta treniņa no Arēnas dodamies uz viesnīcu un sākam dzīvot čempionāta režīmā. Ceturtdienas vakarā būs pirmais oficiālais treniņš Arēnā.”

Latvijas komandas spēļu grafiks: 5.septembrī ar Beļģiju, 6.septembrī ar Lietuvu, 7.septembrī ar Čehiju, 9.septembrī ar Ukrainu, 10.septembrī ar Igauniju (visas spēles sāksies plkst.18:30). Četras labākās komandas iegūs ceļazīmes uz izslēgšanas turnīru, kas 12.septembrī sāksies Francijas pilsētā Lillē, kur astotdaļfinālā cīnīsies ar Zagrebas grupas komandām (Horvātija, Slovēnija, Grieķija, Maķedonija, Gruzija un Nīderlande).