Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Sports

Lietuva paziņo izlases sastāvu Eiropas čempionāta finālturnīram

© AP/Scanpix

Lietuvas valstsvienības galvenais treneris Jons Kazlausks paziņojis tos 12 spēlētājus, kuri pārstāvēs izlasi Eiropas čempionāta finālturnīrā, kas sāksies jau sestdien, 5. septembrī.

No Lietuvas izlases kandidātu pulka kā pēdējie divi tikuši atskaitīti Viļņas "Lietuvos Rytas" pārstāvji - Žigimants Janavičs un Artūrs Gudaitis. Lietuvas izlases lielākā zvaigzne ir NBA kluba Toronto "Raptors" centrs Jons Valančūns. Komandas divpadsmitniekā iekļauti arī Spānijā spēlējošie Jons Mačulis un Mindaugs Kuzminsks, bet visvairāk pārstāvju (četri) ir no Lietuvas basketbola lepnuma Kauņas "Žalgira".

Lietuvieši pārbaudes spēļu ciklu sāka ar sešām uzvarām sešās spēlēs, bet tad piedzīvoja divus zaudējumus pret Horvātiju (59:72) un Turciju (53:71). Pēdējos divos pārbaudes mačos Lietuva vispirms ar 94:72 pieveica Nīderlandi, bet tad ar 62:67 piekāpās Grieķijai.

Lietuva Eiropas čempionāta finālturnīrā spēlēs Rīgā vienā grupā ar Latviju un abas komandas savā starpā tiksies jau svētdien. Bez latviešiem pretiniekos būs arī Beļģija, Čehija, Ukraina un Igaunija. Finālturnīru lietuvieši sāks sestdien pret Ukrainas izlasi.

Atgādinām, ka pirms diviem gadiem Eiropas čempionātā Lietuvas valstsvienība izcīnīja sudraba medaļas, finālmačā piekāpjoties Francijas basketbolistiem. Par kontinenta spēcīgāko komandu Lietuvas izlase ir kļuvusi trīsreiz - 1937., 1939. un 2003. gadā. Pērn Pasaules kausa izcīņā Spānijā lietuvieši ieguva ceturto vietu, bronzas mačā atkal zaudējot Francijas valstsvienībai.