Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports

"Dinamo" viesos pie KHL labākā spēlētāja Radulova

© F64

Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo" astotās sezonas pirmo izbraukumu turpinās šovakar, pulksten 19:30 tiekoties ar pagājušā regulārā čempionāta uzvarētāju un Gagarina kausa pusfinālisti Maskavas CSKA. Laukuma saimnieku lielākā zvaigzne uzbrucējs Aleksandrs Radulovs pirmajos trīs mačos guvis divus vārtus un sakrājis piecus rezultativitātes punktus.

Kontinentālās hokeja līgas jaunās sezonas sākums Rīgas "Dinamo" izdevies veiksmīgs - mājās 3:1 (vārti: Kaspars Saulietis, Miks Indrašis un Gunārs Skvorcovs) pret Kazaņas "Ak Bars" un 2:3 pagarinājumā (Fēlikss Šics un Tims Sestito) pret Čerepovecas "Severstal", bet pirmajā izbraukuma mačā ar 4:0 (Skvorcovs, Sestito, Miķelis Rēdlihs un Gints Meija) sakauts Minskas "Dinamo". Līdz ar to vienība ar septiņiem punktiem ieņem ceturto vietu Rietumu konferencē.

Taču šovakar pretī stāsies pagājušā regulārā čempionāta uzvarētāja Maskavas CSKA. Komanda 60 mačos sakrāja 139 punktus, bet tuvākā sekotāja Sanktpēterburgas SKA palika iespaidīgu 16 punktu jeb vairāk nekā piecu uzvaru attālumā. Vienības satikās Gagarina kausa pusfinālā, CSKA kļūstot par pirmo komandu līgas vēsturē, kas izslēgšanas spēļu sērijā izsējusi 3-0 pārsvaru.

Astotās sezonas atklāšanas spēlē izdevās Sanktpēterburgas SKA pārspēt pagarinājumā ar 4:3, sekoja 5:2 Maskavas derbijā pret "Spartak", bet pēdējais mačs nesa vilšanos - sestdien Maskavas CSKA izbraukumā ar 0:3 atzina Helsinku "Jokerit" pārākumu. Ar vairāk nekā 20 minūtēm uz ledus un sešiem metieniem vārtu gūšanai nepietika arī Aleksandram Radulovam.

Taču ar pirmajās divās spēlēs sakrātajiem diviem vārtiem un trim piespēlēm Radulovs joprojām ir otrais rezultatīvākais spēlētājs līgā. Pagājušajā sezonā viņš ieņēma pirmo pozīciju, lai gan izlaida 14 spēles - 46 mačos Radulovs sakrāja 71 punktu, bet Jans Kovāržs no Magņitogorskas "Metallurg" 60 spēlēs novāca 68 punktu ražu.

Protams, pat Radulovs vienatnē nevar uzvarēt regulārajā čempionātā, un Maskavas CSKA uzbrukuma ieroču netrūkst. Ir Džefs Plets, kurš sezonas priekšvakarā pārnāca no Jaroslavļas "Lokomotiv". Ir pērn 46 spēlēs 30 vārtus guvušais Francijas valstsvienības līderis Stefans da Kosta. Ir slovēnis Jans Muršaks un zviedrs Simons Jalmāšons.

Arī par Maskavas CSKA vārtu drošību gādā skandināvs - Viktors Fasts. 33 gadus vecais zviedrs, ar kuru līgums noslēgts līdz 2017. gadam, pagājušajā sezonā pārstāvēja Nacionālās hokeja līgas klubu Edmontonas "Oilers", 26 mačos atvairot 88,8% sāncenšu metienu un vidēji spēlē ielaižot 3,41 ripu. Pirms tam mugurā vilkts arī Anaheimas "Ducks" krekls. Viņam aiz muguras ir Staņislavs Gaļimovs, kurš CSKA spēlēja arī pērn (regulārajā sezonā 35 spēlēs 91,9% atvairīto metienu, astoņos izslēgšanas mačos - 93,3%), un 20 gadus vecais Iļja Sorokins.