Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports

Ar Sporta Avīzes septembra numuru var aizbraukt uz futbolu Islandē

© publicitātes

Pagājušās nedēļas vārda dienas gaviļnieka Žaņa Peinera un viņa svītas pavadībā esiet pazīstami – septembra Sporta Avīze!

Rudens klusi lavās piebeigt jau tā vārgo Latvijas vasaru, taču labā ziņa: līdz ar to klāt būs arī sen gaidītie basketbola svētki – Eiropas čempionāts Rīgā! Tā arī šā numura centrālā ass. Cilvēkstāstā par Žani Peineru – neordināru talantu un Latvijas izlases patriotu, kura dzīslās neplūst ne piles latviešu asiņu. Nu jau desmitais gads, kopš viņa sapnim par valstsvienību svītru allaž pārvilkušas problēmas ar sirdi. Varbūt beidzot šoreiz.

Lielā saruna ar Uvi Helmani – kapteini sešus gadus senai valstsvienībai, par kuru Latvijas basketbolā atceras nelabprāt. Šobrīd Uvis Liepājā aug par labu treneri un ar bažām secina – cilvēki ir pārstājuši sarunāties... Pirms drīzumā gaidāmās basketbola kaujas ar lietuviešiem atcerēsimies, kā 2001. gadā Turcijā eleganti izlingojām iedomīgos kaimiņus taisni laukā no čempionāta, un uzzīmēsim Mārtiņa Martinsona portretu. Ja nezinājāt – viņš ir cilvēks, kurš pārzina visu mūsu izlases spēlētāju prāta noslēpumus un trenerim Bagatskim liek staigāt pa nokaitētām oglēm. Tiešā nozīmē.

Vēl septembra numurā – intervija ar hokeja aizsargu Artūru Kuldu, par kuru aizvadītajā pavasarī dzirdējām – viss, šim puisim veselības likstu dēļ karjera ir beigusies, plašāks pētījums par to, kāpēc mūsdienu futbolistiem daudz labāk tīk teatralizēti kritieni un vārtīšanās zālienā nevis vīrišķīga cīņa, drīzumā gaidāmo Pasaules kausu regbijā sagaidīsim ar šās sporta spēles leģendārākās komandas All Blacks portretu, pastāstīsim par to, kā pirms 35 gadiem lēnīgie latvieši veiklajiem igauņiem zaudēja cīņā par unikālo iespēju pie sevis sarīkot olimpiskās spēles, kā arī vēl daudz ko citu.

Un ķirsītis uz deserta – iegādājoties šo numuru, tu kļūsi par pretendentu uz fantastisku balvu – apmaksātu braucienu divām personām uz Islandi ar iespēju klātienē vērot Latvijas un Islandes futbola valstsvienību maču Eiropas čempionāta kvalifikācijā. Šī ir tava lielā iespēja! #septembranumurs