Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

Heikile: "Brīdināju spēlētājus, lai viņi ir gatavi spiedienam"

© F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) mačā vakar Rīgas "Dinamo" izbraukumā uzveica Minskas klubu ar tādu pašu nosaukumu – 4:0.

"Veiksmīgi izturējām pretinieku spiedienu pirmajā periodā. Pirmo ripu iemetām tikai 30. minūtē, bet pēc tam mēs labi kontrolējām spēli. Esmu ļoti apmierināts ar komandu," pēc uzvaras atzina Rīgas "Dinamo" galvenais treneris Kari Heikile.

"Gaidīju, ka būs spiediens, un brīdināju savus spēlētājus, lai viņi tam ir gatavi. Tā bija Minskas komandas pirmā spēle savā laukumā. Atmosfēra arēnā bija līdzīga tai, kāda bija mūsu pirmajā spēlē mājās pret "Ak Bars", taču mēs bijām sagatavojušies," piebilda somu speciālists.

Tikmēr Minskas "Dinamo" galvenais treneris Ļubomirs Pokovičs pēc spēles uzsvēra neizmantoto iespēju un neveiksmīgo maiņu nozīmi. "Mēs centāmies. Nevar teikt, ka neizveidojām momentus, taču pretinieks iemeta pirmais. Pēc tam viņi mūs uzķēra neveiksmīgā maiņā un iemeta otro reizi. Trešā ripa mūsu vārtos nonāca pēc sliktas maiņas, un mēs gribējām samazināt rezultāta starpību, taču saņēmām ripu savā kastē," sacīja Pokovičs.

Sauso spēli aizvadīja Rīgas komandas vārtsargs Jakubs Sedlāčeks. "Esmu ļoti priecīgs par šodien parādīto sniegumu. Mēs spēlējām ļoti labi. Guvām četrus vārtus izbraukumā, kas vēl vairāk stiprina mūsu pārliecību. Varu arī izcelt mūsu aizsardzību – pretinieks netika pie atlēkušajām ripām. Komanda man ļoti palīdzēja. Vienmēr pabeigt spēli "uz nulles" ir ļoti patīkami," pēc spēles atzina čehu hokejists.

"Pēc pirmās trešdaļas bija 0:0, un tas mums deva pārliecību, ka šodien iznākums būs labs. Treneri pārtraukumā pateica īstos vārdus, un guvām divus vārtus. Pēc vārtu guvumiem ticība saviem spēkiem jau bija nostiprinājusies. Jā, mums arī nedaudz paveicās – viņi divas reizes trāpīja pa vārtu stabu," piebilda Sedlāčeks. "Nākamā spēle nebūs viegla. Mums pretī stāsies ļoti meistarīga komanda. Bet, manuprāt, šodien parādītais sniegums pierāda, ka mēs varam cīnīties arī ar CSKA. Ja rādīsim saturīgu sniegumu un būsim vienoti, mēs varam izcīnīt punktus arī nākamajā spēlē," nākamā mača virzienā raudzījās Čehijas vārtsargs.