Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports

Futbols: Kurzemes derbijs Liepājā

© Mārtiņš Sīlis

Šovakar SMScredit.lv Virslīgas 20. kārtas centrālajā spēlē līdere "Liepāja" Kurzemes derbijā uzņems pašreizējo čempioni "Ventspili", kas nav uzvarējusi jau četrus mačus pēc kārtas un tabulā noslīdējusi jau uz ceturto pozīciju. Spēles sākums paredzēts plkst. 19:30, bet pusotru stundu agrāk laukumā dosies "Skonto" un "Daugavpils" futbolisti.

 

Pirms gaidāmās spēles daudz labākā situācijā un noskaņojumā atrodas "Liepāja", kas ir turnīra tabulas līdere un Virslīgā nav zaudējusi deviņās spēlēs pēc kārtas (5-4-0, vārti 20:11). Pēdējo neveiksmi liepājnieki piedzīvoja 24. maijā viesos pret "Skonto" (0:1), bet savā laukumā, ieskaitot kausu, nav zaudējusi kopš pagājušā gada 9. augusta pret Rīgas "Daugavu" (1:2) – 16 spēles, 11 uzvaras, pieci neizšķirti un vārti 39:12.

Tikmēr par "Ventspili" droši vien nebūs melots, sakot, ka komanda atrodas krīzē un zaudējums šovakar var ļoti sāpīgi iedragāt izredzes uz titulu. Ventspilnieki nav uzvarējuši četrās spēlēs pēc kārtas – trīs neizšķirti un pārliecinošs zaudējums mājās pret "Skonto" (1:3) -, turklāt cīņās ar labākā četrinieka komandām Jurģa Pučinska padotie šosezon nav uzvarējuši vispār (seši neizšķirti un viens zaudējums).

V Komanda S U N Z Vārti P
1. Liepāja 8 3 4 1 13:11 13
2. Skonto 9 3 4 2 12:10 13
3. Jelgava 8 1 4 3 6:8 7
4. Ventspils 7 0 6 1 5:7 6

Tiesa, ventspilniekiem ir arī kāda pozitīva sērija – ja "Liepāja" mājās nav zaudējusi kopš pagājušā gada 9. augusta, "Ventspils" izbraukumā Virslīgā nav zaudējusi vēl ilgāk – kopš 8. augusta, kad ar 0:1 piekāpās Jelgavā. Kopumā 16 spēles, astoņas uzvaras un astoņi neizšķirti (vārti 29:8). Jāpiebilst gan, ka šo sēriju var pagriezt arī negatīvā virzienā – pēdējās septiņās izbraukuma spēlēs sešreiz (!) spēlēts neizšķirti un uzvarēta tikai "Metta"/LU (2:0).

Kopš "Liepājas" dibināšanas šis būs septītais Kurzemes derbijs. Pagaidām labāka bilance ir "Ventspilij" – divas uzvaras un trīs neizšķirti -, taču mājās "Liepāja" ventspilniekiem vēl nav zaudējusi – 0:0, 1:1 un 2:0. Pēdējie trīs Kurzemes derbiji beigušies neizšķirti.

 

"Spēles pret "Ventspili" vienmēr ir ļoti sīvas," kluba mājaslapā citēts "Liepājas" uzbrucējs Kristaps Grebis. " Ar nepacietību gaidām Kurzemes derbiju, tas ir pavisam cits futbols. Spēlētāji visi kā viens ir gatavi spēlei. Par motivācijas trūkumu nav ne runas, jo spēlēs pret ventspilniekiem vienmēr gribam parādīt labāko sniegumu. Šobrīd mums šie trīs punkti ir vajadzīgi vairāk nekā jebkad, iesim laukumā un darīsim visu iespējamo, lai tos iegūtu."

Atgādinām, ka šovakar Kurzemes derbiju plāno apmeklēt arī Latvijas prezidents Raimonds Vējonis, kura dienas kārtībā ierašanās stadionā paredzēta plkst. 20:20. Prezidenta klātbūtne ažiotāžu ap spēli noteikti cels vēl vairāk, un "Liepājas" valdes loceklis Olafs Saulriets intervijā "Rietumu Radio" izteicās, ka lielais mērķis ir tribīnēs savākt pat ap četriem tūkstošiem skatītāju.

Vakara otrajā spēlē vicelīdere Rīgas "Skonto" savā laukumā uzņems "Daugavpili", pret kuru pavisam nesen jau zaudēja divus punktus (0:0 izbraukumā). Neskatoties uz sastāva atjaunināšanu un treneru maiņu, "Daugavpils" pēdējā pusotra mēneša laikā sasniegusi pieklājīgus rezultātus, sešos mačos zaudējot tikai Jelgavā (0:1) un Slokā (1:2) un bez "Skonto" atņemot punktus arī "Liepājai" (1:1) un "Ventspilij" (1:1). Rīdziniekiem diskvalifikācijas dēļ nepalīdzēs Artūrs Karašausks. Šo spēli tiešraidē varēsiet vērot Sportacentrs.com.