Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

Čempionu līgas izloze: Dubra pret "Barcelona", "Real" pret PSG

© fcbate.by

Monako aizvadīta UEFA Čempionu līgas grupu turnīra izloze. No Latvijas izlases futbolistu pārstāvētajiem klubiem Kaspara Dubras BATE spēlēs pret "Barcelona", Lēverkūzenes "Bayer" un "Roma", savukārt Aleksandram Cauņam un Maskavas CSKA pretī tika PSV "Eindhoven", Mančestras "United" un "Wolfsburg".

 

Par tā saukto Nāves grupu var dēvēt D apakšgrupu, kur no pirmajiem groziem tika Čempionu līgas fināliste Turīnas "Juventus" un Anglijas vicečempione Mančestras "City", savukārt no nomināli vājākajiem groziem tika ielozēta Eiropas līgas uzvarētāja "Sevilla" un Vācijas bronzas medaļniece Menhengladbahas "Borussia". Šī grupa varēja būt vēl spēcīgāka, ja vien Bundeslīgas vicečempione "Wolfsburg" nebūtu aizsūtīta pie Aleksandra Cauņas uz B grupu.

B apakšgrupā gaidāma Mančestras "United" jaunieguvuma Memfisa Depaja atgriešanās Eindhovenā, taču vēl grandiozāka atgriešanās būs A apakšgrupā, kur PSG pretī tika Zlatana Ibrahimoviča pirmais klubs "Malmo". Taču pāri visam A apakšgrupā būs PSG un Madrides "Real" duelis - domājams, spēcīgākais pirmo divu grozu pāris, ko deva izloze. Uz nosacīti vājākās apakšgrupas kroni var pretendēt H grupa ar Sanktpēterburgas "Zenit", "Valencia", Lionas "Olympique" un "Gent" un C grupa ar Lisabonas "Benfica", Madrides "Atletico", Stambulas "Galatasaray" un debitanti "Astana".

Kā ierasts, izlozē 32 komandas tiks sadalītas astoņās grupās pa četrām katrā, taču būtiskākā izmaiņa salīdzinājumā ar citiem gadiem bija tā, ka pirmajā grozā blakus pagājušās sezonas čempionēm bija nevis septiņi pēc ranga stiprākie klubi, bet gan septiņu pēc ranga stiprāko asociāciju čempiones.

Tā kā "Barcelona" iepriekšējā gadā triumfēja gan Čempionu līgā, gan Spānijas čempionātā, vietu pirmajā grozā ieguva arī astotās stiprākās asociācijas Nīderlandes čempione PSV "Eindhoven". Izlozē vienā grupā nedrīkstēja tikt salozētas vienas asociācijas pārstāves, kā arī Krievijas un Ukrainas klubi.

Grupu turnīra pirmā spēļu kārta norisināsies 15. un 16. septembrī. Fināls nākamā gada 28. maijā notiks Milānā.