Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

"Dinamo" pirms septiņu spēļu izbraukuma uzņems "Severstal"

© F64

Kontinentālās hokeja līgas astoto sezonu turpinās Rīgas "Dinamo", kas šovakar pulksten 19:30 uzņems Čerepovecas "Severstal". Pirmajā mačā komandas cīnījās mainīgām sekmēm: laukuma saimnieki tika pie trim punktiem, bet viesi piedzīvoja neveiksmi.

Kontinentālās hokeja līgas jauno sezonu Rīgas "Dinamo" ievadīja otrdienas vakarā, uzņemot pērnā čempionāta Gagarina kausa finālisti Kazaņas "Ak Bars". Mazākumā ar rezultatīvu izgājienu izceļoties Kasparam Saulietim, bet noslēdzošajā trešdaļā ar četru minūšu intervālu tālajā stūrī iemetot Mikam Indrašim un Gunāram Skvorcovam, laukuma saimnieki guva panākumu ar 3:1, turklāt pēdējās minūtēs vairākkārt darbojās lieliski skaitliskajā mazākumā.

"Beigās, kad nopelnījām vairākus noraidījumus pēc kārtas, bija ļoti grūti. Kazaņas "Ak Bars" spēlētājiem meistarība ir augstākajā līmenī, viņi labi saspēlējas un vērpj kombinācijas. Taču mēs mazākumā paveicām vēl labāku darbu, darbojāmies kā komanda, izturējām. Katrs mazākums ir grūts, bet spējām saņemties," pēcāk sarunā ar portālu Sportacentrs.com norādīja debitants - čehu aizsargs Tomāšs Kundrāteks. "[Jūakims] Ēriksons nodemonstrēja ļoti labu sniegumu, atlēkušās ripas bija pareizajās vietās."

Zviedru vārtsargs atvairīja 30 no 31 metiena un vēlāk atzinīgus vārdus veltīja arī partneriem: "Mums ir jāspēlē tieši tā, kā to darījām beidzamajās minūtēs - ar sirdi, bloķējot metienus, krītot ripas ceļā par visu komandu, ne tikai sevi. Ja laukumā darbojamies kā šodien, tad viss izdosies. Jāturas pie plāna, mazliet jāpiestrādā pie niansēm, un tad viss būs kārtībā."

Iespēja pierādīt, ka tā nebija nejaušība un Rīgas "Dinamo" šosezon pretendēs uz atgriešanos izslēgšanas spēlēs, komandai būs šovakar pulksten 19:30, kad Latvijā viesosies Čerepovecas "Severstal". Vienība, kas pērn palika četru punktu attālumā no piedalīšanās Gagarina kausā, pirms divām dienām ar 2:3 piekāpās Helsinku "Jokerit", lai gan otrajā un trešajā trešdaļā kopā izdarīja 30 metienus un laukumā brīžiem dominēja. Ar rezultatīviem metieniem izcēlās pieredzējušais centra uzbrucējs Jurijs Trubačovs un Jevgeņijs Koviršins.

Viņš ir vienīgais Čerepovecas "Severstal" uzbrucējs ar ārzemju - Baltkrievijas - pasi, bet aizsardzībai vasarā pievienojās čehi Ondržejs Ņemecs (iepriekš Maskavas CSKA) un Miroslavs Blatjāks (Omskas "Avangard") un zviedrs Matiass Karlsons, kurš HV71 rindās aizvadītajā sezonā 54 mačos izcēlās ar 24 rezultativitātes punktiem. Savukārt par vārtu drošību joprojām gādā čehs Jakubs Štēpāneks, kurš "Severstal" aizvada trešo sezonu, iepriekšējā piedaloties 55 spēlēs, atvairot 91,3% sāncenšu metienu un ielaižot vidēji 2,43 ripas.

Uzbrukumā bīstamākie spēlētāji ir Dmitrijs Kagarļickis (pagājušajā sezonā 44 punkti un rezultatīvākais spēlētājs), Pāvels Černovs (35) un Pāvels Bučņevičs (30). 1995. gadā dzimušajam spēlētājam tā bija otrā pilnvērtīgā sezona Čerepovecas "Severstal" rindās, bet pēc neiekļūšanas izslēgšanas mačos viņš pievienojās jauniešu komandai un nodemonstrēja pārākumu pār vienaudžiem, un to izjuta arī HK "Rīga" - Bučņevičs 11 spēlēs guva astoņus vārtus un izdarīja 12 piespēles.