Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports

Latvietis turpina dominēt armrestlinga pasaulē

© www.walunderground.com

Latvietis Jānis Amoliņš četrkārtēja pasaules čempiona titulam nu pievienojis otru- prestižo ASV Pasaules armrestlinga līgas (WAL) čempionu titulu 165 mārciņu jeb 75 kg kategorijā. Latvietis izrādījās nepārspēts cīņā ar labo roku.

J. Amoliņš veiksmīgo turneju ASV sāka ar uzvaru Lasvegasā notiekošajās reģionālajās kvalifikācijas sacensībās. Pēc mēneša tikpat veiksmīgs starts izdevās arī galvenajās sacensībās.

"Pasaules čempionāts priekš sportistiem ir prestiža pasākums - augstā līmenī noorganizētas sacensības, kurās piedalās divi labākie sportisti no katras valsts. Ja izcīni uzvaru - saņem atzinību, un tas arī viss, bet ASV sacensībās par uzvaru pienākas pienācīga prēmija - vairāki desmiti tūkstoši dolāru," galvenās atšķirības starp Eiropas un ASV organizētajām sacensībām akcentē sportists.

Jāpiezīmē, ka armrestlinga sacensības tiek rādītas populārajā ASV sporta kanālā ESPN, kas pieprasa savu kārtību, "Lai arī sacensības beidzās kādu laiciņu atpakaļ, joprojām nedrīkstēju oficiāli atklāt to rezultātus - to neatļauj ar ESPN noslēgtais līgums," skaidro J.Amoliņš.

Jānis Amoliņš ir viens no ievērojamākajiem armrestlinga pārstāvjiem pasaulē – četrkārtējs pasaules čempions, Eiropas medaļnieks un nepārspēts Latvijas čempions.