Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Kopā jāiekaro arī Rio

Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš pēc atgriešanās no Eiropas čempionāta pludmales volejbolā ar zelta medaļām priecē savu atbalstītāju pulku © F64

«Grūti ir sasniegt virsotnes, bet tajās noturēties vēl grūtāk. Tas ir brīnums, ka trešo gadu pēc kārtas puiši iekļūst finālā un saglabā stabilu līderpozīciju. Cilvēki vēlas, lai tiktu sasniegts arvien vairāk, taču jāsaprot, ka tas ir ne tikai smags darbs, bet arī veiksme,» vakar lidostā, sagaidot Eiropas čempionus Jāni Šmēdiņu un Aleksandru Samoilovu, sacīja Jūrmalas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis.

Svētdien Latviju pāršalca prieka vēsts par pludmales volejbolistu triumfu Eiropas čempionātā. Īpaši ar sportistiem lepojas Jūrmala, jo tā ir ne tikai vieta, kur abi trenējas, bet arī Aleksandra Samoilova dzīvesvieta. «Mēs Jūrmalā ikviens skatāmies un sekojam līdzi volejbolistu panākumiem. Agrāk es tā neskatījos šī sporta pārraides, taču tagad to daru regulāri. Un neesmu tāda vienīgā,» Jūrmalas domes sporta komitejas priekšsēdētāja Irēna Kausiniece dalās savās izjūtās.

Lidostā bija ieradušies arī kuldīdznieki. Jānis Šmēdiņš ir no Kuldīgas, ar ko lepojas arī pilsētas iedzīvotāji. «Jānis vienmēr atceras par mums, mēs – par viņu. Novēlam visu to labāko abiem un lai gatavojas kārtīgi spēlēm Rio! Jānim jau viena medaļa ir, tagad abiem kopā tā jāiegūst.» Kuldīgas novada Sporta skolas direktors Agris Kimbors bijis labās priekšnojautās par pludmales volejbola pāra panākumiem jau spēļu sākumā: «Sākot no ceturtdaļfināla, man bija sajūta, ka šoreiz izdosies.»

«Mēs par viņiem fanojam, sekojam līdzi panākumiem, līdz ar to ir forši apsveikt dzīvajā. Skatījāmies visas spēles, kuras translē mūsu nacionālā televīzija. Pēc iespējām sekojam arī tiešraidēm internetā,» iespaidos dalījās arī viens no daudzajiem līdzjutējiem Sandis.