Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports

Rīgas "Dinamo" vēlreiz uzvar "Vityaz"

© F64

Ceturto uzvaru piecās pārbaudes spēlēs, gatavojoties jaunajai Kontinentālās hokeja līgas sezonai, izcīnīja Rīgas "Dinamo", kas "Volvo" ledus hallē Rīgā ar rezultātu 2:0 pārspēja Podoļskas "Vityaz". Pa vārtiem guva leģionāri Tims Sestito un Fēlikss Šics, bet "Dinamo" ar Jakubu Sedlāčeku vārtos pirmoreiz šajā starpsezonā neielaida nevienu ripu.

Salīdzinājumā ar iepriekšējo spēli, Rīgas kluba virknējumos bija dažas izmaiņas. Nomināli pirmajā aizsargu pārī ar Krišjāni Rēdlihu šodien spēli sāka Stīvens Saigo, bet Tomāšs Kundrāteks ieņēma kanādiešu vietu maiņā ar Gunti Galviņu. Uzbrucēju Roberta Locāna un Edgara Kuldas vietā šodien tika pieteikti Kaspars Saulietis un Gunārs Skvorcovs. Vārtos vietu ieņēma Jakubs Sedlāčeks, kurš iepriekšējā spēlē palika rezervē.

Jau trešajā minūtē "Dinamo" palika mazākumā, tomēr "Vityaz" nespēja izmantot skaitlisko vairākumu. Arī Kari Heikiles trenētā komanda tika pie vairākuma iespējas, tomēr, lai gan spēja radīt pamatīgu burzmu Igora Saprikina sargāto vārtu priekšā, rezultātu neatklāja. Pirmajā periodā komandu uzbrukumi bieži noslēdzās pie mēģinājuma iekļūt aizsardzības zonā. Spēle bija līdzīga, dažas epizodes noslēdzās arī ar asumiem (divreiz tika piešķirti abpusējie noraidījumi).

Pēc līdzīga pirmā perioda otrajās 20 minūtēs laukumā saimniekoja Rīgas "Dinamo", kas ātri ieguva pie iespējas pilnas divas minūtes spēlēt piecatā pret trim. Lielais vairākums gan netika izmantots, tomēr spēles 33. minūtēdinamieši gan atklāja rezultātu. Igors Saprikins atvairīja Laura Dārziņa metienu, taču atlēkušā ripa tieši pa metienam nokļuva pie Tima Sestito, kurš guva savus ceturtos vārtus starpsezonā (1:0). "Vityaz" turpināja pelnīt noraidījumus, un viens no tādiem 38. minūtē pārvērtās otrajos vārtos – Tomāšs Kundrāteks pieslēdzās uzbrukumam un vārtu priekšā atrada Fēliksu Šicu (2:0).

Vēl pamatlaika izskaņā "Vityaz" tika pie iespējas spēlēt vairākumā un pieprasīja pusminūtes pārtraukumu, taču "Dinamo" mazākumu izturēja un nosargāja uzvaru ar rezultātu 2:0. Arī bullīšu sērijā pārāki bija rīdzinieki - no sešiem mēģinājumiem vienīgais precīzais izdevās spēles uzvaras vārtu autoram Sestito (1:0 bullīšos). No "Dinamo" komandas pirmajā un trešajā sērijā nesekmīgi vārtsargu centās apspēlēt Ville Leino un Andris Džeriņš.