Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

"Dinamo" vēlreiz tiksies ar "Vityaz"

© F64

Gatavojoties Kontinentālās hokeja līgas astotajai sezonai, piekto pārbaudes spēli aizvadīs Rīgas "Dinamo", kas šodien pulksten 15:00 "Volvo" hallē tiksies ar Podoļskas "Vityaz". Pirms sešām dienām rīdzinieki sāncenšu vārtos pēdējā trešdaļā iemeta piecas bezatbildes ripas.

Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo" līdz šim aizvadījis četras pārbaudes spēles, izcīnot trīs panākumus un ciešot vienu neveiksmi. Pēdējās divās cīņās pretī stājās Novosibirskas "Sibir", un 30. jūlijā neizdevās atspēlēt četru ripu deficītu (3:4), kamēr nākamajā dienā Tims Sestito, kurš iepriekš aizvadīja pirmo kautiņu komandas rindās, guva vārtus pēdējā sekundē, un "Dinamo" svinēja uzvaru pēcspēles metienu sērijā ar 3:2.

Viens no līdzšinējiem dueļiem aizvadīts arī pret šodienas pretinieci Podoļskas "Vityaz". Pirms sešām dienām rīdzinieki 35. minūtē ielaida mazākumā un nonāca iedzinējos, bet noslēdzošajā trešdaļā guva piecus vārtus pēc kārtas un guva panākumu ar 6:2. Lielisks bija vāciešu centra uzbrucējs Fēlikss Šics, kurš izcēlās ar vienu rezultatīvu trāpījumu un trim piespēlēm.

28. jūlijā Podoļskas "Vityaz" iztika bez vairāku līderu palīdzības - lai gan komandā palikuši pieci pagājušās sezonas rezultatīvākie spēlētāji, neviens Valmierā nedevās laukumā. Tāpat malā palika pirmais vārtsargs Hari Seteri. 25 gadus vecais soms pagājušajā sezonā piedalījās 45 mačos, atvairot 91,1% sāncenšu metienu un vidēji spēlē ielaižot 2,95 ripas. Pirms tam nepilnas četras sezonas pavadītas Ziemeļamerikā, Sanhosē "Sharks" fārmklubā.

Pagājušajā sezonā Podoļskas "Vityaz" nopelnīja par vienu punktu vairāk nekā Rīgas "Dinamo" - 78 pret 77 - un ierindojās Rietumu konferences 11. pozīcijā. Starpsezonā komandu pameta 11 spēlētāji, tieši tikpat ieradās vietā, un galvenais treneris Oļegs Orehovskis uzsvēra, ka konkurence par vietu sastāvā ir pieaugusi.

Vienības rīcībā ir seši leģionāri: pieminētais Seteri, cits soms Tēmu Eronens, kurš pērn bija Ņižņekamskas "Neftekhimik" rezultatīvākais aizsargs, Baltkrievijas izlases spēlētājs Iļja Šinkevičs. Kā arī trīs uzbrucēji: pagājušajā sezonā par rezultatīvāko kļuvušais zviedrs Mario Kempe, viņa tuvākais sekotājs Romāns Horāks un Somijas čempionāta pēdējo divu gadu labākais snaiperis Olli Pālola.

Spēle starp Rīgas "Dinamo" un Podoļskas "Vityaz" norisināsies "Volvo" sporta centrā.