Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Samoilovs un Šmēdiņš triumfē Eiropas čempionātā

© cev.eventolive.it

Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš divos setos (21:18, 21:18) šodien svinēja uzvaru finālspēlē pret itāliešiem Ranjerī un Karambulu, pēc divām sudraba medaļām tiekot pirmoreiz kronētiem par Eiropas čempioniem.

Ar Itālijas pāri Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņšbija tikušies jau grupu turnīrā, kur uzvarēja divos setos. Šodienas mačam gan bija pavisam cita likme, jo uzvarētājs ieguva Eiropas čempionu godu. Samoilovs un Šmēdiņš jau iepriekšējos divos čempionātos bija spēlējuši finālā un abas reizes zaudējuši, taču trešā reize izrādījās laimīgā.

Spēles sākumā iniciatīvu gan uzņēmās Ranjerī un Karambuls, un latvieši pirmoreiz vadību ieguva tika pie 6:5. Seta vidū Samoilovam un Šmēdiņam bija iespēja panākt trīs punktu pārsvaru, taču pēc vairākām ļoti grūtā veidā izvilktām bumbām punktu tomēr dabūja itālieši. Tas ievadīja nelielu neveiksmju sēriju, un Itālijas pāris pārņēma vadību ar 16:15. Ilgi gan viņi to nesaglabāja, un Samoilovs/Šmēdiņš tika pie trīs setbumbām, no kurām tika izmantota otrā, un uzvara setā ar 21:18.

Arī otrais sets risinājās punkts punktā, taču šoreiz Samoilovs un Šmēdiņš vadību pretiniekiem neatdeva praktiski ne mirkli. Pāris latviešu kļūdas pēc tehniskās pauzes gan vēl uzturēja intrigu, taču seta izskaņā tika panākts 19:16 un pēc tam Samoilova gremde pa līniju deva arī 20:17. Vēlreiz trīs setbumbas, kas šoreiz bija arī mačbumbas, un uzvara nekur nepalika - vēlreiz 21:18, un zelts rokā!

Latvijas pludmales volejbola vēsturē šī ir ceturtā reize, kad Latvijas pāris ieguvis tiesības stāties uz goda pjedestāla Eiropas čempionātā. Kā jau minēts, Samoilovs un Šmēdiņš sudraba godalgas ieguva iepriekšējos divos gados, bet 2010. gadā Jānis Šmēdiņš kopā ar Mārtiņu Pļaviņu izcīnīja bronzu.