Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports

Saigo gūst vārtus no centra, ''Dinamo'' piekāpjas ''Sibir''

© f64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Rīgas ''Dinamo'' Tukuma ledus hallē šovakar aizvadīja trešo pārbaudes spēli, gatavojoties jaunajai sezonai. Pretiniekos šoreiz bija iepriekšējās sezonas Gagarina kausa pusfināliste Novosibirskas ''Sibir'', kas 22 minūšu laikā ieguva 4:0 pārsvaru, ar ko bija pietiekami, lai noturētu uzvaru arī līdz spēles noslēgumam - 3:4. Divi vārti rīdzinieku labā Stīvena Saigo kontā.

Pirmās pārbaudes spēles Rīgas ''Dinamo'' aizvadīja pēc ilgākas treniņnometnes Valmierā. Bijušā kluba galvenā trenera Arta Ābola trenēto Toljati ''Lada'' rīdzinieki pieveica ar 3:1, bet pret Podoļskas ''Vityaz'' izdevās gūt piecus vārtus trešajā trešdaļā, bet visā spēlē svinēt uzvaru ar 6:2. Sastāva ziņā nekādu būtisku izmaiņu nebija ,bet otro spēli pēc kārtas izlaida Roberts Bukarts. Sastāvā nebija pret ''Vityaz'' ceturtajā maiņā spēlējušie Nikolajs Jeļisejevs un Edgars Kulda.

''Dinamo'' pirmās divas maiņas spēli iesāka visai aktīvi. Pāris reizes izspēlēja ripu līdz vārtu priekšai, bet metieni nesekoja. Pēc pāris klusākām minūtēm mājinieki izpildījumā ''Sibir'' saņēma divu minūšu noraidījumu, kuru laikā rīdzinieki dažas reizes spēja nostāties zonā, taču bīstamu metienu nebija. 13. minūtē ''Dinamo'', spēlējot vairākumā, rupji kļūdījās savā aizsardzības zonā, ''Sibir'' tika līdz izcilai iespēja no vārtu priekšas, tomēr Rīgas klubu glāba Jakubs Sedlāčeks.

Mājinieki aizspēlējās vēl līdz pāris labām iespējām, taču 17. minūtē pēc neveiksmīga rikošeta no Oskara Cibuļska slidas ripa ieslīdēja starp Sedlāčeka kājsargiem (0:1). Pēc iemetiena ripu ieguva ''Sibir'' hokejisti, un jau pēc astoņām sekundēm ripa atkal bija ''Dinamo'' vārtos - ļoti bikli pret Maksimu Šalunovu spēlēja Aleksandrs Jerofejevs, krievu uzbrucējs aizlidoja līdz vārtu priekšai un ieraidīja ripu vārtu augšējā stūrī. Pēc spēles pirmās trešdaļas 0:2.

Otro periodu ''Dinamo'' sāka mazākumā, un ''Sibir'' 22. minūtes pašā ievadā ar lielisku kombināciju panāca jau 3:0 savā labā. Pēc nepilnas minūtes izcils reids padevās Sergejam Šumakovam, kurš rīdzinieku zonā izrēķinājās ar vairākiem hokejistiem un noslēgumā nomānīja arī Sedlāčeku - 0:4. Turpinājumā mūsējie divreiz spēlēja mazākumā, taču izmantot to pretinieki nespēja. 34. minūtē ''Dinamo'' beidzot izmantoja vairākumu - pēc Miķeļa Rēdliha piespēles no zonas vidus precīzi šāva Stīvens Saigo (1:4). Atlikušajā laikā komandas apmainījās ar noraidījumiem, bet rezultāts vairs otrajā periodā nemainījās.

 

Trešā perioda sākumā kuriozus vārtus guva Saigo - metiens no sarkanās līnijas, un Bespalovs rupji kļūdoties, saņēma otro ripu savā cietoksnī (2:4). Turpinājumā ''Dinamo'' daudz centās mest pa vārtiem no dažādākajām pozīcijām, taču Bespalovs visai ātri atguvās un kļūdas vairs nepieļāva. 54. minūtē Tomāšs Kundrāteks veica labu uzmetienu uz vārtiem, un ripa veiksmīgi atsitās pret Timu Sestito - 3:4. Atlikušajā laikā rīdzinieki izmisīgi centās atspēlēties, galotnē bija arī asumi, taču izraut neizšķirtu neizdevās.

Kā ierasts pārbaudes spēlēs, tika izpildīti arī pēcspēles metieni. Pirmajā sērijā vārtsargi atvairīja Šumakova un M.Rēdliha metienus. Turpinājumā Žafjarova efektīgs metiens lidoja garām augšējam stūrim, bet Dārziņš nemaz netika līdz metienam. Ilgi nedomājot, Moņa pirmo reizi pārspēja Sedlāčeku, bet Leino metienu no neērtā satvēriena atvairīja Bespalovs. Zaudējums ar pēcspēles metienos (0:1).

Rīgas "Dinamo" – Novosibirskas "Sibir" 6:2 (0:2, 1:2, 2:0)

Vārti: 16:51 Ridervals (Okulovs) 0:2, 16:59 Šalulovs (Gimajevs)0:2 , 21:02 Rots (Žafjarovs, Koļeikins) 0:3, 21:52 Šumakovs (Okulovs, Ridervals) 0:4, 33:33 Saigo (M.Rēdlihs) 1:4 41:08 Saigo (Galviņš) 2:4, 53:15 Sestito (Kundrāteks, K.Rēdlihs) 3:4
Soda minūtes: 10:18
Vārtsargi: Jakubs Sedlāčeks – Ņikita Bespalovs