Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Porziņģim līgums ar "Knicks"; alga - 8,5 miljoni dolāru

© Bizuayehu Tesfaye

Jūnijā ar ceturto numuru draftētais latviešu spēka uzbrucējs Kristaps Porziņģis oficiāli parakstījis līgumu ar Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) klubu Ņujorkas "Knicks", vēstīts organizācijas oficiālajā "Twitter" kontā.

Pirmajā kārtā draftētajiem spēlētājiem ir garantēts līgums ar klubu, ja vien basketbolists nav nolēmis palikt savā iepriekšējā klubā. Porziņģis jau iepriekš bija devis skaidru mājienu, ka spēlēs NBA jau pirmajā iespējamajā sezonā, un tagad nokārtotas formalitātes - abas puses parakstījušas līgumu, vēstīts "Knicks" oficiālajā "Twitter" kontā.

Ierastais NBA rūkija līgums ir uz divām sezonām ar kluba iespēju to pagarināt vēl uz vienu sezonu. Līgumu uz trešo sezonu klubs varēs vienpusēji pagarināt rudenī pēc debijas sezonas, tātad 2016. gada 31. oktobrim. Ja klubs izvēlas šādu opciju, tad pēc otrās sezonas tam ir iespēja pagarināt līgumu arī uz ceturto sezonu.

Debijas līgumi pirmajā kārtā draftētajiem spēlētājiem apjoma ziņā tiek noteikti pēc kolektīvā līguma nosacījumiem. Paredzams, ka Porziņģis nākamo divu sezonu laikā saņems 8 449 440 dolāru, bet, ja līgums tiks pagarināts, tad četru gadu laikā Kristaps saņems 18 650 094 dolārus. Jāatzīmē, ka NBA līgumi tiek norādīti pirms nodokļu nomaksas, bet nodokļu apmēru nosaka štats, kurā klubs atrodas.

Klubs parakstījis līgumu arī ar otru pirmajā drafta kārtā iegūto spēlētāju, bijušā "Ventspils" centra Džeraja Granta brāli, Džerianu Grantu. Ar 19. numuru draftētais Grants divu gadu laikā saņems mazliet vairāk par 3,2 miljoniem, bet, ja līgums turpināsies četrus gadus, kopējā summa pieaugs līdz aptuveni 7,6 miljoniem.

 

Drafta pirmais numurs Karls Entonijs Taunss garantējis nedaudz mazāk kā 11,7 miljonus dolāru divu sezonu laikā, bet maksimāli iespējamajos četros gados summa var pieaugt līdz 25,7 miljoniem.