Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Fāzels: "KHL nekad nelīdzināsies NHL"

© AFP/Scanpix

Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) prezidents Renē Fāzels atzīst, ka katrs hokejists sapņo kādreiz spēlēt pasaules spēcīgākajā līgā. Nedrīkst ar varu aizliegt piepildīt šo sapni. Ne vienmēr ir runa tikai par naudu. Kamēr labākie cīnās par Stenlija kausu, tikmēr citiem ir iespēja parādīt savu talantu pasaules čempionātā.

10 krievu spēlētāji šajā starpsezonā pārcēlušies uz NHL klubiem. Tik liels skaits nav bijis kopš 2003. gada. "Katrs hokejists sapņo kādreiz kļūt par NHL kluba spēlētāju. Situācija ir tāda, kāda tā ir. Salīdzināšanas gadījumā vienmēr būs pretēji viedokļi, taču KHL nekad nelīdzināsies NHL. Pilsētas, tradīcijas, arēnas veido lielu starpību. Jaunie spēlētāji dodas uz turieni, lai piepildītu savu sapni. Un mēs to nevaram aizliegt, neliksim taču cietumos," sakaRenē Fāzels.

Eiropas spēlētāji ne vienmēr paliek Ziemeļamerikas līgā, un tomēr atgriežas mājās. "Labs piemērs ir [bijušais NHL krievu uzbrucējs] Iļja Kovaļčuks, kurš tagad spēlē Sanktpēterburgas SKA. Runa nav tikai par naudu, viņš vēlējās atgriezties sev piemērotākā vidē," norāda vadošais funkcionārs.

NHL izslēgšanas spēles notiek vienā laikā ar pasaules čempionātu, līdz ar to visi labākie hokejisti nav vienuviet. "Vienmēr vēršu uzmanību uz to, ka tā ir iespēja citam spēlētājam, kurš pasaules čempionātā var parādīt savu talantu. Zinu, par ko runāju, jo šajā biznesā esmu jau sen. Tieši pasaules čempionāts ļauj atklāt jaunus talantus. Cita lieta, ka pasaules čempionātā tos atklāj arī NHL skauti, tāda ir realitāte. Es uzskatu, ka vajag strādāt kopā. Tas nav viegli, taču esmu pārliecināts, ka visiem ir vieta. To apliecina arī Kovalčuka gadījums", atzīst pasaules hokeja vadītājs.

2016. gada pasaules čempionāts notiks Krievijas lielākajās pilsētās Maskavā un Sanktpēterbugā.