Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports

"Dinamo" Valmierā uzņems "Vityaz"

© F64

Līdz Kontinentālās hokeja līgas astotās sezonas ievadam palicis mazāk nekā mēnesis, un šovakar otro no deviņām pārbaudes spēlēm aizvadīs Rīgas "Dinamo", kas pulksten 18:30 Valmierā uzņems Podoļskas "Vityaz". Tiešraidi piedāvās portāls Sportacentrs.com.

Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo" gatavoties sezonai sāka jūlija ievadā, bet pirmo pārbaudes spēli aizvadīja pirms četrām dienām, kad ar 3:1 pārspēja Arta Ābola trenēto Toljati "Lada". Visus vārtus guva komandas jaunpienācēji: vairākumā no tuvas distances izcēlās kanādiešu aizsargs Stīvens Saigo, 45 sekundes vēlāk skaitlisko pārsvaru realizēja arī Tims Sestito, bet punktu ar metienu tukšos vārtos pielika Tomāšs Kundrāteks. Tiesa, čehu aizsargs patiesībā bija tālu no notikumiem, jo "Lada" iemeta savos vārtos, bet viņš bija pēdējais rīdzinieks, kurš pieskāries ripai.

Šovakar pulksten 18:30 otrā un pēdējā pārbaudes spēle Valmierā, šoreiz pretiniekos Podoļskas "Vityaz", kas pagājušajā sezonā ar 60 spēlēs sakrātajiem 78 punktiem ieņēma 11. vietu Rietumu konferencē (rīdzinieki ar 77 punktiem ierindojās vienu pozīciju zemāk).

Komandā palicis gan pirmais vārtsargs soms Hari Seteri (pērn 45 spēles, 2,95 ielaistās ripas vidēji mačā un 91,1% atvairīto metienu), gan pieci rezultatīvākie spēlētāji: zviedrs Mario Kempe (32 punkti 54 spēlēs), čehs Romāns Horāks (31 punkts 53 mačos), Aleksandrs Kučerjavenko (29 punkti 47 spēlēs), Vjačeslavs Soloduhins (28 punkti 53 spēlēs) un Maksims Afinogenovs (27 punkti 54 spēlēs).

Amatā otro gadu pēc kārtas palicis arī galvenais treneris Oļegs Orehovskis, kurš komandas vadību pārņēma 2014. gada sezonas gaitā - janvārī. Tobrīd Podoļskas "Vityaz" bija zaudējusi piecas spēles pēc kārtas, bet pēdējos 12 mačos tikusi tikai pie diviem panākumiem. Pēc 11 dienām sekoja arī duelis pret Rīgas "Dinamo", un laukuma saimnieki izcīnīja pamatīgu uzvaru ar 6:2. Rīdziniekiem izcēlās Lauris Dārziņš un Mārtiņš Cipulis.

Rīgas "Dinamo" rindās kopš pirmās pārbaudes spēles notikušas arī izmaiņas. Komanda atbrīvojusies no aizsarga Renāra Demitera, kurš laukumā gāja pirmajās divās trešdaļās, un uzbrucēja Kobas Jasa, kurš palika rezervē; abiem bija pārbaudes laika līgumi. Tādas pat vienošanās bija arī Edgaram Kuldam un Armandam Bērziņam, un abi uzbrucēji parakstījuši pilnvērtīgus līgumus uz vienu sezonu.