Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

Vasaras līgas finālā iekļūst "Spurs" un "Suns"

© AP/Scanpix

Aizvadītajā naktī noskaidrojās, ka Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Lasvegasas Vasaras līgas finālā iekļuvušas Sanantonio "Spurs" un Fīniksas "Suns" komandas, kuras pusfinālā pārspēja attiecīgi Atlantas "Hawks" un Ņūorleānas "Pelicans". Par visa turnīra MVP jau priekšlaicīgi tika atzīts Kails Andersons no "Spurs".

Pirmajā puslaikā starp "Hawks" un "Spurs" basketbolistiem dominēja pirmie, kuri atradās vadībā ar vairāk kā desmit punktu pārsvaru. Trešās ceturtdaļas beigu daļā "Spurs" veica 11:0 izrāvienu, pirmo reizi izvirzoties vadībā. Iegūto pārsvaru "Spurs" nepazaudēja un izcīnīja uzvaru visā mačā ar 75:68.

Ar 22 punktiem "Spurs" uzvaru kaldināja Kails Andersons (2014. gada drafta 30. izvēle), bet Džonatans Simonss guva 19 punktus un izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas. Rezultatīvākais "Hawks" komandā bija 2014. gada drafta 48. numurs Lamars Patersons, kurš guva 16 punktus, bet Maika Muskalas kontā 13 punkti un astoņas bumbas zem groziem.

"Pelicans" un "Suns" dueļa pirmajā ceturtdaļā pārāka bija Ņūorleāna, bet nākamajās desmit minūtēs spēle izlīdzinājās. Pusotras minūtes laikā otrā puslaika sākumā divus tālmetienus realizēja "Suns" un panāca +8. Vēlāk Fīniksa panāca pat 13 punktu pārsvaru, bet "Pelicans" guva 14 punktus pēc kārtas. "Suns" pēdējās ceturtdaļas ievadā veica 10:1 izrāvienu, kas atkal deva astoņu punktu pārsvaru, taču šoreiz komanda nepazaudēja pārsvaru - uzvara ar 93:87.

Šīgada drafta 13. numurs Devins Būkers ar 31 punktu bija rezultatīvākais "Suns" komandā, bet Džošs Herelsons, kurš NBA karjeras gaitā pārstāvējis trīs komandas, guva 19 punktus un izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas. Nedraftētie Braiss Dežāns Džounss un Sets Karijs "Pelicans" labā guva attiecīgi 25 un 21 punktu.

Vasaras līgas organizatori paziņojuši arī simboliskos pieciniekus. No šīsvasaras drafta simboliskajos pieciniekos iekļuva Emanuels Mudiejs (7. izvēle) un Normans Pouvels (46. izvēle), savukārt par visa turnīra MVP tika atzīts "Spurs" pārstāvis Kails Andersons.

Finālmačs starp "Spurs" un "Suns" notiks naktī uz otrdienu, plkst. 4.00 pēc Latvijas laika.