Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

Sējējs: "Komanda ir nokomplektēta par 90 procentiem"

© f64

Rīgas „Dinamo” kluba ģenerālmenedžeris Normundes Sējējs sarunā ar portālu Sportacentrs.com šodien pavēstīja, ka komandas komplektācija turpinās.

„Šobrīd komandā vēl ir divas vai trīs brīvas uzbrucēju vietas, jāatrisina vēl pāris neskaidri jautājumi, bet darbs pie komandas komplektācijas turpinās,” atklāj Rīgas kluba pārstāvis, piebilstot, ka lielāka skaidrība par sastāvu būs pēc Valmieras treniņnometnes pirmās nedēļas, jo uz komandas tradicionālo pirmssezonas sagatavošanās nometni dosies visai liels spēlētāju skaits.

Kontinentālās Hokeja līgas (KHL) oficiālajā mājas lapā šodien publicēts Rīgas „Dinamo” komandas sastāvs, taču kluba ģenerālmenedžeris Normunds Sējējs kliedē baumas par to, ka visi šie spēlētāji jaunajā sezonā pārstāvēs Rīgas komandas krāsas. „Tie ir tie spēlētāji, uz kuriem klubam ir tiesības, vai arī, kurus mūsu klubs ir draftējis. „Dinamo” klubs savu pieteikumu līgai pagaidām nav iesniedzis. Man nebūtu nekādu pretenziju, ja Viktors Rasks parādītos komandas sastāvā, taču šobrīd viņš ir NHL,” paskaidro Sējējs.

„Darbs turpinās, bet par 90 procentiem komanda jau ir nokomplektēta. Šobrīd komandā vēl ir divas vai trīs brīvas uzbrucēju vietas. Vēl tiek meklēts konkrēts pastiprinājums ārzemju spēlētāju vidū tieši uzbrucēju pozīcijā. Arī par treneri ir skaidrība. Līgums vēl nav parakstīts, taču izskatās, ka vienosimies, vēl jāizrunā daži jautājumi,” paskaidro Sējējs, apstiprinot, ka komandu, visticamāk, jaunajā sezonā vadīs somu hokeja speciālists Kari Heikila, kura vārds hokeja kuluāros, saistībā ar Rīgas komandu, tiek locīts jau ilgāku laiku. Treneru korpusā darbu turpinās arī Aleksandrs Ņiživijs. „Arī par treneru jautājumu domājam, viss būs kārtībā,” īss ir Sējējs.

„Uz treniņnometni Valmierā komanda dosies paplašinātā sastāvā, bet pēc pirmās nedēļas būs lielāka skaidrība par sastāvu. Laika nav atlicis daudz, tāpēc lēmumus par tiem, kuriem tiks pateikts „paldies”, treneriem būs jāpieņem pirmās treniņnometnes nedēļas laikā,” situāciju skaidro Sējējs.

Jau vēstīts, ka „Dinamo” komanda gatavošanos jaunajai sezonai sāks jaunnedēļ, vispirms veicot medicīniskās pārbaudes, kā arī trenējoties Piņķos un Jūrmalā, bet no 13. jūlija aizvadīs tradicionālo treniņnometni Vidzemes Olimpiskajā centrā Valmierā, kas ilgs līdz 28. jūlijam, un noslēgsies ar pirmo pārbaudes spēli turpat Valmierā pret KHL klubu Podoļskas VITJAZ, kas šajā laikā arī aizvadīs treniņnometni Latvijā. Pēcāk komanda treniņus turpinās Rīgā.