Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Samoilovs/Pļaviņš apspēlē mājiniekus

© volejbols.lv

Otro uzvaru pasaules čempionātā pludmales volejbolā izcīnījuši Aleksandrs Samoilovs un Mārtiņš Pļaviņš. Latvieši F grupas otrajā mačā tikās ar mājiniekiem Mihelu van Dorstenu un Stīvenu van de Veldi, kuri tika pieveikti ar 2-0 (21:17, 23:21).

Latviešu otrie pretinieki šajā pasaules čempionātā nīderlandieši Mihels van Dorstens un Stīvens van de Velde vakar čempionātu arī sāka ar uzvaru, trīs setos uzveicot Čīles pludmales volejbolistus Estevanu un Marko Grimaltus – 2:1 (16:21, 21:19, 15:13). Nīderlandieši tāpat kā vakar pieveiktie krievi pasaules čempionātā startē pateicoties īpašajam ielūgumam - „wild card”. Līdzīgi kā pirmajā mačā, arī šajā Samoilovs un Pļaviņš varēja būt favorītu statusā, bet to vajadzēja apliecināt arī laukumā.

Spēli labi sāka latvieši, spēlējot uz Mihelu van Dorstenu un izvirzoties vadībā ar 2:1. Drīz pēc tam Mārtiņš Pļaviņš atdeva vadību pretiniekiem, bet pēc neilga laika nīderlandieši atbildēja ar šādu pašu laipnību. Kopumā komandas cīnījās ļoti līdzīgi. Uz brīdi Van Dorstens apstādināja latviešu uzbrukumu blokā, bet ar to bija par maz, lai lauztu cīņas gaitu. Aleksandrs Samoilovs seta vidū uzņēmās iniciatīvu un deva Latvijas duetam minimālu pārsvaru, dodoties tehniskajā pārtraukumā - 11:10. Uzreiz pēc pārtraukuma Samoilovs bloķēja Van Dorstenu, palielinot rezultāta starpību. Latvieši turpināja rādīt stabilu sniegumu. Lūzumu ar divām lieliskām servēm panāca Samoilovs, rezultātam kļūstot 17:13. Pēc pārtraukuma nīderlandieši meklēja laimi pie Mārtiņa Pļaviņa, kurš nespēja noslēgt divus uzbrukumus. Tiesa uzreiz izdevās revanšēties ar diviem gūtiem punktiem, ar ko bija gana, lai uzvarētu pirmo setu ar 21:17.

Otrajā setā pāri punktus vāca pārmaiņus, pirmo lūzumu atkal veicot latviešiem. Negaidīti blokā aizgāja spēlēt Mārtiņš Pļaviņš, divas reizes apturot Van Dorstenu un izvirzot Latvijas duetu vadībā ar 8:6. Nīderlandes duetam izdevās atjaunot līdzsvaru uz tablo īsi pēc tehniskā pārtraukuma, rezultātam kļūstot 12:12. Drīz vien mājinieki vēlreiz apspēlēja latviešus, ar diviem eisiem izceļoties Van de Veldem - 17:14. Latvijas duets nedomāja padoties, Aleksandram Samoilovam divreiz bloķējot pretinieku un atjaunojot līdzsvaru uz tablo - 18:18. Pirmie pie mačbumbas tika latvieši, bet pēc Van Dorstena bloka pie iespējas uzvarēt setā tika mājinieki. Aukstasinīgi izšķirošajos mirkļos nospēlēja Mārtiņš Pļaviņš, piespiežot pretiniekus kļūdīties un dodot Latvijas duetam uzvaru setā ar 23:21 un visā mačā ar 2-0. Līdz ar to Samoilovs un Pļaviņš spēruši platu soli pirmajai vietai grupā.

F grupas noslēdzošajā cīņā Latvijas pludmales volejbolisti otrdien, 30. jūnijā, plkst. 18:00 pēc Latvijas laika cīnīsies ar čīliešiem Estevanu un Marko Grimaltiem. Ja Čīles duets šodien atzīs Koškareva un Barsuka pārākumu, tad šim mačam vairs nebūs lielas nozīmes, jo Latvijas duets būs garantējis uzvaru F grupā.