Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Porziņģis - trešais populārākais NBA spēlētājs Twitter

© AFP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) draftā Latvijas jaunais basketbola talants Kristaps Porziņģis (19, 216) aizvadītajā naktī tika izvēlēts ar augsto 4. numuru, latvieti draftēja Ņujorkas "Knicks". Šis notikums izraisīja milzu ažiotāžu twitter.com sociālajā tīmeklī.

NBA drafta oficiālajā twitter.com kontā operatīvi tika publicēts paziņojums par katru draftēto. Retvītu statistika rāda, ka mūsu Porziņģis nav vispopulārākais: latvieša draftēšanas tvītam šobrīd ir 1165 retvīti, ar pirmo numuru izvēlētajam tikmēr ir 2720, otrajam numuram - 3987, trešajam - 1701.

Taču ir arī izveidota īpaša uzskaites sistēma, kas reģistrē twitter.com visaptverošu aktuālo statistiku par katru NBA spēlētāju. Un šajā topā Kristaps Porziņģis pārspēj pat NBA lielākās zvaigznes! Vēl pirms dažām minūtēm latvietis bija līderis, bet šobrīd viņš atkāpies uz trešo pozīciju, savukārt pirmās divas vietas ieņem Lebrons Džeimss un Kobe Braients. Minētajā sociālajā tīmeklī Porziņģis tiek pieminēts 2659 reizes stundā (70% gadījumā ar pozitīvu ievirzi).