Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports

Džeksons: "Grūti pateikt, cik drīz Porziņģis varētu būt gatavs NBA"

© scanpix

NBA kluba Ņujorkas "Knicks" prezidents Fils Džeksons pēc Kristapa Porziņģa izvēlēšanās draftā ar ceturto numuru uzsvēra latviešu basketbolista priekšrocības, taču atzina arī, ka Porziņģim vēl būs jāiejūtas NBA aizsardzībā.

"Drafts ir uz intuīciju balstīts process," medijiem norādīja Fils Džeksons.

"Pirmās izvēles izvērtās kā bijām gaidījuši. Kristaps vēl palika draftā, un mēs jutām, ka tieši viņa izvēle, lai arī riskanta, tomēr ir visdaudzsološākā. Domāju, ka līdzjutēji viņu ar laiku iemīlēs. Fanu reakcija - tā ir lieta, ar kuru Ņujorkā nepieciešams rēķināties. Un to apzinās arī pats spēlētājs, šajā ziņā viņš reaģēja ļoti prātīgi un inteleģenti."

"Īsti nezinu, cik liela pacietība būs nepieciešama," Džeksons atbildēja uz jautājumu par Porziņģa spējām palīdzēt komandai pēc iespējas ātrāk. "Klubā ir treneri, kuri strādās ar Porziņģi un padarīs viņu fiziski gatavu NBA spēlēm. Viņš joprojām ir jauns un vēl augošs puisis, taču viņa atlētisms un ātrums ir iespaidīgs."

"Porziņģis ir spējīgs realizēt metienus no astoņu metru attāluma, viņš ir ļoti aktīvs, ātri reaģējošs un cīnās par uzvaru - visi šie faktori ir ļoti svarīgi, lūkojoties uz tik garu spēlētāju šādā vecumā. Mēs turpināsim spēlēt savu sistēmu, un Porziņģis tajā ļoti labi iekļausies."

"Grūti pateikt, cik drīz Porziņģis varētu būt gatavs," Džeksons turpināja. "Sagaidām, ka viņš vēlas attīstīties un trenēties. Redzēsim, kādu treniņprogrammu izvēlēsimies vasarā, un jā, ceram, ka viņš sniegs savu artavu komandā. Ir iespējams savilkt paralēles ar Pau Gazolu, kurš arī NBA drafta brīdī nebija īpaši fiziski spēcīgs. Porziņģim ir plašāks metienu klāsts, taču tas saistīts ar basketbola evolūciju un pārmaiņām."

"Mums patīk, ka komandā ir puiši, kuri var mest uzreiz pēc bumbas saņemšanas, puiši, kuri prot pieņemt savus lēmumus, piemērojoties aizsardzībai. Porziņģim tas piemīt. Savukārt par spēli aizsardzībā - mūsu treneru kolektīvs bija satraukts par visu jauno spēlētāju prasmēm šajā aspektā, un tas joprojām ir aktuāls jautājums arī par Porziņģi, proti, kā viņš varēs cīnīties NBA laukumos. Uzbrukumā Porziņģim ir plašas iespējas, savukārt aizsardzība ir lieta, kas vēl jāapgūst."

Džeksonam arī tika uzdots jautājums, vai viņš ar šādu risku draftā neapdraud savu labo slavu, taču 11-kārtējais NBA čempions norādīja, ka sava reputācija viņam nav galvenā prioritāte: "Šobrīd galvenais uzdevums ir padarīt spēcīgāku komandu. Mums ir līgumi ar pieciem spēlētājiem, un mums vajadzēja spēcīgu papildinājumu, kaut ko, kas varētu patiešām radīt pārmaiņas mūsu spēlē. Šis jaunais puisis ir uzmanības vērts sportists, un izvēlējāmies savas gaitas turpināt kopā ar viņu."

Ņujorkas "Knicks" izslēgšanas spēlēs nav iekļuvusi divas sezonas pēc kārtas un tikai trīsreiz pēdējo 11 gadu laikā. Iepriekšējā sezonā gūtas tikai 17 uzvaras, uzstādot kluba antirekordu, turklāt plašu kritiku saņēma ne tikai galvenais treneris Dereks Fišers, bet arī Džeksona sastāva komplektācija.