Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports

KHL apstiprina Rīgas "Dinamo" dalību nākamajā sezonā

© F64

KHL valdes sēdē apstiprināts nākamās sezonas plāns - tajā piedalīsies 28 komandas, un vienīgā izmaiņa ir "Atlant" nomaiņa pret Maskavas "Spartak", kas nozīmē, ka arī Rīgas "Dinamo" saglabājusi savu vietu Kontinentālajā hokeja līgā, kura ilgstoši bija apdraudēta finansiālo garantiju trūkuma dēļ.

"Pateicoties līgas, klubu un KHL direktoru padomes priekšsēdētāja Genādija Timčenko kopīgam darbam izdevies parūpēties, lai līgā turpinātu piedalīties visi klubi. Tikai Bobrova divīzijā "Spartak" nomainīs "Atlant"," uzrunā medijiem pavēstīja KHL prezidents Dmitrijs Černišenko.

Rīgas "Dinamo" nākotne bija uz jautājuma zīmes kopš šīs sezonas beigām, taču kluba valdes priekšsēdētājs Juris Savickis vairākkārt uzsvēra, ka visas problēmas tiks atrisinātas un finanšu jautājums sakārtots. Aizvadītajā nedēļā viņš pavēstīja, ka līgums ar jauno sponsoru, kura nosaukumu neatklāja, praktiski jau parakstīts un uzsākts komandas sagatavošanas process.

Regulārajā sezonā, tāpat kā iepriekšējā, katra komanda aizvadīs 60 spēles, taču nedaudz mainījusies izspēles sistēma - katra komanda aizvadīs divas spēles ar katru no pretiniecēm, kā arī sešas īpašas spēles, kuras, kā to nodēvē KHL, būs pret īpaši principiāliem pretiniekiem un/vai derbijos, piemēram, kā CSKA pret "Spartak" vai "Ak Bars" pret "Salavat Yulaev".

Komandas joprojām būs sadalītas divās konferencēs un četrās divīzijās, un vienīgā izmaiņa ir skārusi Rietumu konferences komandu "Atlant", kura uz laiku izstājas no līgas. Tās vietā atgriezīsies Maskavas "Spartak", kam iepriekšējo sezonu nācās izlaist finansiālu problēmu dēļ.