Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Sports

''Liepāja'' uzvar "Spartaku" un atgriežas līderpozīcijās

© Māris Greidāns

Aizraujoša sižeta spēlē SMScredit.lv Latvijas futbola Virslīgas 9. kārtas spēlē uzvaru guvusi ''Liepājas'' komanda. Kauguru vidusskolas mākslīgā seguma laukumā 84. minūtē pēc Elvja Stugļa vārtiem viesi izlaida 1:0 pārsvaru, taču trīs minūtes vēlāk pieredzējušais Kristaps Grebis guva pēdējos vārtus spēlē un sagādāja liepājniekiem svarīgu 2:1 uzvaru pret Jūrmalas ''Spartaku''.


Pirmajā apļa savstarpējā spēlē komandas izspēlēja bezvārtu neizšķirtu 0:0. Arī spēles ziņā abas vienības darbojās līdzvērtīgi, tāpēc iznākums noslēgumā arī pietiekami loģisks. Turnīra tabulā pirms spēles abas komandas atradās līdzās - 15 punkti un attiecīgi trešā pozīcija ''Spartakam'' un vienu pozīciju zemāk liepājnieki. Jūrmalas komanda labāku vārtu attiecību bija ieguvusi, pateicoties pēdējā spēlē pret ''Gulbeni'' gūtās 6:0 uzvaras dēļ.

Abas komandas spēlei bija noskaņojušās kaujinieciski, par ko liecināja arī divas dzeltenās kartītes jau pēc astoņām nospēlētām minūtēm. Jau spēles sākumā spēcīgi ar kreiso kāju sita iepriekšējā spēlē ''hattrick'' iesitušais Elvis Stuglis - bumba gan lidoja mazliet garām tālajam augšējam stūrim. 28. minūtē teicamā sitiena pozīcijā soda laukumā nonāca Abdultaofiks Ahmeds, taču sitiens neizdevās tehniski precīzs, kā rezultātā bumba pārlidoja pāri vārtiem. Pēc šīs epizodes mājinieki iniciatīvu lēnām sāka zaudēt.

Jau drīz vien pēc Antona Tumanova centrējuma no nelielas distances ar galvu sita Dāvis Ikaunieks, taču sitiens neizdevās ne pietiekami spēcīgs, ne precīzs. 38. minūtē pēc Roberta Savaļnieka centrējuma no stūra sitiena labi soda laukumā pacīnījās Kristaps Grebis - Toma Guca sitienu no nelielas distances gan nepieļāva pretinieks. 41. minūtē pēc ilgāka liepājnieku spiediena sekoja arī diezgan gaidāmi vārti, tiesa, situācija neveiksmīga priekš ''Spartaka'', kuri paši sagādāja momentu Valērijam Afanasjevam - sitiens vārtu tīklā no metriem 15 - 1:0. Pirmā puslaika izskaņā vairs nopietnu uzplaiksnījumu spēlē nebija.

Arī otrā puslaika sākumdaļā neliels pārsvars piederēja liepājniekiem. Iespēja uzsist pa vārtiem bija Andrim Krušatinam, taču pussargs sita garām tālajam stūrim. Otrajā spēles nogrieznī turpinājās diezgan asa spēle no abu komandu puses. Netrūka arī emociju, un liepājnieku treneris Mareks Zuntners tika izraidīts uz tribīnēm pēc aktīvas Ivara Caunes darba apspriešanas. 77. minūtē ''Spartaks'' ieguva labu standartsituāciju, Nauris Bulvītis sita vārtu virzienā, bet mazliet pāri. Mazliet vēlāk viesiem teicamu uzbrukumu iesāka Antons Tumanovs - pēc Iļjas Šadčina sitiena bumba trāpīja pa pārliktni, Tumanovs jau bija gatavs bumbu sist vārtos, taču netrāpīja, bet jāpiemin vēl, ka epizodē saņēma arī sitienu pa seju no pretinieka.

Pēc šīs epizodes 84. minūtē izcilu centrējumu soda laukumā veica Romāns Mickevičs, un no dažiem metriem ar galvu precīzi sita Stuglis, gūstot ceturtos vārtus šajā sezonā. Trīs minūtes vēlāk vēl viens pavērsiens - Šadčins no labās malas centrēja soda laukumā, un veiklākais vārtu priekšā bija Kristaps Grebis - 2:1. Izskaņā Caune pat piešķīra piecas kompensācijas laika minūtes, taču tas ''Spartakam'' nepalīdzēja. Maksims Maksimenko saņēma arī otro dzelteno kartīti, un mājinieki pat palika mazākumā. ''Liepājas'' pelnīta 2:1 uzvara un atkal vieta turnīra tabulas pirmajā pozīcijā.

''Spartaks'' - ''Liepāja'' 1:2 (0:1)
Vārti: Stuglis 84' - Afanasjevs 42' Grebis 87'
Noraidījumi: Maksimenko 91'
Brīdinājumi: Bespalovs, Mickevičs, Bespalovs - Hmizs, Kārkliņš
Spartaks: Grigorjevs, Bulvītis, Šlampe, Nazarenko (Tufors 66'), Bespalovs, Siļuks (Punculs 59'), Maksimenko, Ahmeds, Ulimbaševs (Ulimbaševs 76'), Mickevičs, Stuglis
Liepāja: Varažinskis, Flaksis, Tumanovs, Strumija, Savaļnieks (Šadčins 70'), Ikaunieks, Hmizs, Kārkliņš, Gucs, Afanasjevs (Krušatins 46'), Grebis
Galvenais tiesnesis: Ivars Caune