Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports

Blaters: Piedodu, bet neaizmirstu

© scanpix

Īsi pirms Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) prezidenta vēlēšanām vairākas šīs organizācijas amatpersonas tika arestētas ar aizdomām par iesaistīšanos korupcijā. Priekšvēlēšanu finiša taisnē izvērtās vērienīgs skandāls, kas vājināja līdzšinējā prezidenta Zepa Blatera pozīcijas un apdraudēja pārvēlēšanu, kas pirms dažām dienām vēl šķita droša. FIFA prezidentu aicināja atkāpties dažāda līmeņa svarīgi cilvēki, tostarp arī UEFA prezidents Mišels Platinī.


"Protams, ka esmu šokēts. Es kā FIFA prezidents nekad neizteiktu komentārus par citu organizāciju, ja manā rīcībā nebūtu drošu faktu. Tas ir naids, kas nāk ne tikai no vienas personas UEFA, tas nāk no UEFA organizācijas, kas nespēj saprast, ka 1998. gadā es kļuvu par FIFA prezidentu," norāda Zeps Blaters. "Piedodu ikvienam, bet neaizmirstu."

Par spīti korupcijas skandālam, FIFA prezidenta vēlēšanās piektdien uzvarēja līdzšinējais stūrmanis Zeps Blaters, kura vadībā FIFA ir kļuvusi par pasaules bagātāko sporta organizāciju. Vēlēšanu pirmajā kārtā varenais šveicietis ieguva 133 balsis, savukārt Jordānijas princis Ali bin al Huseins saņēma 73 balsis. Otrā kārta nebija vajadzīga, jo princis zaudēja cerības un atsauca savu kandidatūru.

Zeps Blaters (79) ir FIFA prezidents kopš 1998. gada, četras reizes pārvēlēts (2002, 2007, 2011, 2015). Neskatoties uz savu cienījamo vecumu, viņš joprojām ir apņēmības pilns ieņemt šo svarīgo posteni arī turpmāk. "Es izbaudu futbolu katru dienu. Skatos futbolu katrā ceļojumā un sekoju tam pa TV. Man ir 600 kanāli, un futbols vienmēr kaut kur tiek rādīts. Futbols ir tas, kas mani tur," saka pieredzējušais funkcionārs.