Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Sports

"Liepājas" apelācija noraidīta, Eirokausos spēlēs "Spartaks"

FK "Liepāja" prezidents Māris Verpakovskis un LFF ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis © f64

Apelāciju komisija noraidījusi "Liepājas" apelāciju un atstājusi spēkā Klubu licencēšanas komisijas lēmumu nepiešķirt Kurzemes klubam Eirokausiem nepieciešamo licenci, vēsta Latvijas Futbola federācija.


2015. gada 27. maijā LFF Apelāciju komisija, izskatot futbola kluba FK Liepāja apelācijas sūdzību attiecībā uz UEFA licences piešķiršanu, vienbalsīgi pieņēma sekojošu lēmumu: atzīt, ka LFF Klubu licencēšanas komisijas 2015. gada 15. maija lēmums, ar kuru nolemts nepiešķirt FK Liepāja UEFA licenci 2015./2016. gada sezonā, ir tiesisks un līdz ar to atstājams negrozīts. Šis lēmums stājas spēkā nekavējoties, saskaņā ar LFF Klubu licencēšanas noteikumu 6.paragrāfa 12.punktu. Tā pārsūdzība neaptur tā spēkā esamību un tā izpildes pienākumu. Šo lēmumu, saskaņā ar LFF Klubu licencēšanas noteikumu 6.paragrāfa 13.punktu, var pārsūdzēt Sporta arbitrāžas tiesā Lozannā.

 
Atgādinām, ka "Liepāja" nesaņēma UEFA licenci, kas nepieciešama spēlēšanai Eiropas līgā, jo nespēja izpildīt Klubu licencēšanas komisijas 11. paragrāfa 2. punktu, kas paredz, ka licences pretendentam vismaz trīs gadus (nepārtraukti) jābūt LFF biedram. Saskaņā ar Klubu licencēšanas komisijas iepriekš pieņemto lēmumu, no nākamās sezonas "Liepāja" šo punktu drīkstēs pārkāpt.

"Liepājas" prezidents Māris Verpakovskis jau iepriekš raidījumā "Ole" sacīja, ka klubs ir gatavs cīnīties līdz galam un nepieciešamības gadījumā vērsties arī Sporta arbitrāžas tiesā Lozannā, kas Eirokausu licences gadījumā ir pēdējā instance. Saskaņā ar Apelācijas komisijas lēmumā augstāk minēto Klubu licencēšanas noteikumu 6. paragrāfa 12 punktu, ja "Liepāja" arī vērsīsies Sporta arbitrāžas tiesā, Apelāciju komisijas lēmums līdz Sporta arbitrāžas tiesas lēmumam tik un tā paliks spēkā.

Zīmīgi, ka "Liepāja" nākamo spēli SMScredit.lv Virslīgā aizvadīs tieši pret Jūrmalas "Spartaku", kas Eirokausos startēs kurzemnieku vietā. Abas komandas šobrīd atrodas līdzās arī turnīra tabulā - gan liepājniekiem, gan jūrmalniekiem ir pa 15 punktiem, taču otro vietu labākas vārtu starpības dēļ ieņem "Spartaks".