Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Pļaviņš/Egleskalns noslēdz kvalifikāciju ar zaudējumu

© F64

Zaudējumu Maskavas "Grand Slam" kvalifikācijas turnīra pirmajā kārtā piedzīvojuši Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Hermans Egleskalns, kuri trīs setu cīņā ar 1-2 (21:19, 18:21, 9:15) piekāpās spēcīgajiem Polijas pludmales volejbolistiem Bartošam Lošiakam un Pjotram Kantoram.

Pēc izcīnītās piektās vietas Jūrmalas "Masters" turnīrā Mārtiņš Pļaviņš un Hermans Egleskalns bija gatavi iekļūt Maskavas "Grand Slam" pamatturnīrā, bet konkurence solījās būt ļoti sīvā, jo kvalifikācijas pirmajā kārtā stājās pretī spēcīgie poļi Bartošs Lošiaks un Pjotrs Kantors. Spēles pirmajā setā poļiem neizdevās apliecināt favorītu statusu. Pļaviņš un Egleskalns parādīja pietiekami labu sniegumu, lai uzvarētu pirmo setu ar rezultātu 21:19.

Otrais sets sākās ar līdzīgu abu pāru spēkošanos, notiekot vairākām vadības maiņām. Pirmie spēles gaitu lauza poļi, kuriem izdevās pamatīgs izrāviens, kas izšķīra visa seta likteni (13:7). Pēc tehniskā pārtraukuma rezultāta starpība vairs neauga, uz brīdi pat sarūkot līdz četriem punktiem (12:16). Seta izskaņā Latvijas duets sasparojās, Pļaviņš izmēģināja spēkus blokā, tā gūstot arī punktu, bet latvieši atzina pretinieku pārākumu ar rezultātu 18:21.

Trešā seta ievadā Egleskalnam bija iespēja panākt 3:1, bet tā vietā poļi labi nospēlēja aizsardzībā, ātri vien izvirzoties vadībā ar 3:2. Turpinājumā abi dueti cīnījās punkts punktā līdz kļūdījās Egleskalns, rezultātam kļūstot 8:6 Lošiaka un Kantora labā. Pēc paņemtā pārtraukuma latviešu spēle neuzlabojās, rezultāta starpībai pieaugot līdz četriem punktiem. Līdzīgi kā otrajā, arī trešajā setā neizdevās izglābties, samierinoties ar zaudējumu spēlē ar1-2 (21:19, 18:21, 9:15) un izstāšanos no turnīra.