Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

Pusmaratonā uzvar Girgensons un Prokopčuka

© F64

"Lattelecom" Rīgas maratonā šodien uzvaru svinēja etiopietis Haile Tolossa Bekuma, kurš distanci veica divās stundās, 12 minūtēs un 28 sekundēs. Etiopijas sportists Haile Tolossa Bekuma laboja Rīgas maratona rekordu, ko pagājušajā gadā sasniedza japānis Ju Čiba (2:13:43.7). Etiopietis sasniedza finišu divās stundās, 12 minūtēs un 28 sekundēs, uzrādot arī personisko rekordu.

Iepriekšējā gada uzvarētāja laiku pārspēja vēl trīs sportisti. Labākais no Latvijas sportistiem bija Valērijs Žolnerovičs, kurš finišēja sestajā vietā ar divām stundām, 14 minūtēm un 39,2 sekundēm. No viņam piederošā Latvijas rekorda Žolnerovičs atpalika sešas sekundes.

Arī dāmu konkurencē labākā Latvijas pārstāve sasniedza finišu sestajā pozīcijā. Kitija Valtere veica distanci divās stundās, 58 minūtēs un 12 sekundēs, no sacensību uzvarētājas Ešetu Demes Meseretas atpaliekot 21 minūti. Latvijas rekords maratonā sievietēm ir divas stundas, 22 minūtes un 56 sekundes – tik ātri 2005. gadā Osakas maratona finišu sasniedza Jeļena Prokopčuka.

Pusmaratona distancē labākie bija Latvijas skrējēji Jānis Girgensons un Jeļena Prokopčuka. Girgensons veica distanci vienā stundā, sešās minūtēs un 20,2 sekundēs. Latvijas rekords šajā distancē pieder Žolnerovičam, kurš 2011. gadā Lisabonā finišēja pēc vienas stundas, četrām minūtēm un 43 sekundēm.

 
 
 

Prokopčuka no sev piederošā valsts rekorda atpalika vairāk nekā četras minūtes un sasniedza finišu pēc vienas stundas, 13 minūtēm un 24,9 sekundēm. Latvijas labāko rezultātu viņa sasniedza 2001. gadā Bristolē (1:08:43).