Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports

PROGNOZES: Latvijai spēle par ceturtdaļfinālu, Krievijai jāsasit dāņi

Vai Edgaram Masaļskim izdosies apturēt Šveices uzbrukumus? © scanpix

Pasaules čempionātā hokejā šodien vairāki aizraujoši mači, kuru rezultāti var ietekmēt komandu iespējas tikt turnīra nākamajā kārtā – vienā no tiem tiksies Latvijas izlase, kurai pretī stāsies principiālā Šveices vienība. Otrā dienas mačā tiksies Krievijas un Dānijas valstsvienības.

17.15 LATVIJA – ŠVEICE

Aleksandra Beļavska trenētā Latvijas izlase Prāgā aizvadījusi jau trīs mačus un līdz šim piedzīvoti vien zaudējumi. Kritiskākie līdzjutēji pat teiktu – sagrāves. Statistika nemelo, jo trīs mačos ielaisti 18 vārti, kas ir pārliecinoši sliktākais rādītājs starp visām komandām, tāpat latviešiem ir sliktākais mazākums. Jau zināms, ka pirms šīsdienas mača tiks mainīti uzbrukuma virknējumi – paaugstinājumus piedzīvojuši Miks Indrašis un Rodrigo Ābols. Vai šīs izmaiņas palīdzēs cīņā pret neērto Šveices izlasi, kura šajā turnīrā pagaidām nespēj parādīt labāko hokeju?  Sastāva ziņā galvenajam trenerim Glenam Henlonam ir vairāk trumpju – radošie aizsargi ar NHL pierakstu - Josi un Štraits, kā arī virkne pieredzējušu uzbrucēju - Ambuls, Bruners, Holenštains, Suri un jaunais talants Fiala.

PROGNOZE: Lai arī noskaņojums pirms mača ir izteikti pesimistisks, Latvija spēs progresēt spēles kvalitātes ziņā un Šveicei piedāvās ātru un agresīvu hokeju. Jau iepriekšējā mačā pret Vāciju pierādījās, ka šveiciešiem šāds stils nav pa prātam. Cīņa par ceturtdaļfinālu turpināsies. Uz īpaši rezultatīvu maču gan laikam nevajadzētu cerēt, jo abas vienības centīsies spēlēt maksimāli piesardzīgi.

"Sporta avīzes" žurnālista Ērika Strausa prognoze: Latvija – Šveice 1:3

17.15 KRIEVIJA – DĀNIJA

Pēc piedzīvotā zaudējuma ASV, sev ierasti "ieturēts" bija Krievijas galvenais treneris Oļegs Znaroks, kuram tas bija pirmais zaudējums Pasaules čempionātos, atrodoties uz krievu komandtiltiņa. Neveiksmes cēloņi tika meklēti visur – uzbrucēju virknējumos, ledus kvalitātē, tiesāšanā un pat mediju vidū. Skaidrs, ka divreiz pēc kārtas Znaroka vīri nevēlēsies hokeja laukumu atstāt nokārtām galvām. Pretinieks šodien ļoti parocīgs, lai to nedarītu – Dānijas izlase, kurai viena mača diskvalifikāciju saņēmuši uzreiz divi spēlētāji – Jespers Jensens un Matiass Bau Hansens. Jāpiezīmē, ka Dānijas izlase vakar piedzīvoja zaudējumu pret Baltkrieviju, kas bija jau trešā neveiksme pēc kārtas.

PROGNOZE: Krievija novājinātos dāņus pārliecinoši uzvarēs un uz mirkli atgriezīs saviem emocionālajiem līdzjutējiem ticību par savas izlases spēku. Taču vai tas nebūs mānīgs priekšstats?

"Sporta avīzes" žurnālista Ērika Strausa prognoze: Krievija – Dānija 8:1