Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

"Jēkabpils" izbraukumā uzvar "Ventspili" un pagarina sēriju

© L. Irša, bkjekabpils.lv

Aldaris Latvijas Basketbola līgas (LBL) pusfinālsērijā starp "Ventspils" un "Jēkabpils" komandām būs nepieciešama vēl vismaz viena spēle. Šodien Ventspilī "Jēkabpils" apspēlēja pašreizējos Latvijas čempionus ar rezultātu 78:69, sērijā līdz trīs uzvarām panākot 1-2.

Gan pusfinālsērijas pirmajā, gan otrajā spēlē "Jēkabpils" lika pašreizējiem valsts čempioniem diezgan nopietni panervozēt, saglabājot iespēju uzvarēt līdz pat mača beigām, bet "Ventspils" tomēr spēja salauzt "Jēkabpils" pretestību un uzvarēt abās cīņās, nonākot uzvaras attālumā no Aldaris LBL fināla (79:68, 88:81). Līdz ar to "Ventspils" šodien centās noslēgt sēriju, bet "Jēkabpils" to pagarināt, lai nebūtu jāsāk gatavoties cīņai vien par trešo vietu.

Spēli ar labu aizsardzību sāka laukuma saimnieki, bet ar uzbrukuma noslēgumiem neveicās. Kad spēlētas bija divas minūtes, ar otro piegājienu tālmetienu trāpīja Trojs Bārnīss. Otrā laukuma galā Andrejs Šeļakovs un Pāvels Veselovs guva punktus groza apakšā, dodot savai komandai minimālu vadību. Viesi turpināja spēlēt pārliecinoši abos laukuma galos, nerezultatīvā cīņā turoties nelielā vadībā un pie rezultāta 12:8 lika Robertam Štelmaheram pieprasīt minūtes pārtraukumu. Pēc tā rezultāta starpība tika samazināta līdz minimumam, bet "Jēkabpils" turpināja rādīt ļoti labu sniegumu, iegūstot arī piecu punktu pārsvaru. Pēdējā pusotrā minūtē "Ventspils" prata atspēlēties, bet ceturtdaļu ar precīzu tālmetienu noslēdza Rinalds Sirsniņš - 21:17.

"Ventspils" arī otrās ceturtdaļas sākumā nespēja atrast variantus, kā gūt punktus, kā rezultātā divu minūšu laikā "Jēkabpils" veica 7:0 izrāvienu. Zem groziem turpināja dominēt Andrejs Šeļakovs, radot mājiniekiem ļoti lielas problēmas. Ceturtdaļas vidū "Jēkabpils" pārsvars sasniedza jau 13 punktus un īpaši neruka līdz Artjoms Butjankovs četras minūtes līdz pirmā puslaika beigām guva četrus punktus pēc kārtas, liekot Edmundam Valeiko sasaukt sev padotos spēlētājus uz apspriedi. "Jēkabpils" basketbolisti centās ātri pāriet uzbrukumā, neļaujot pretiniekiem uzsākt saspēles vadītāja ciešu segšanu. Šis taktiskais gājiens nesa rezultātu, kamēr "Ventspils" basketbolisti meklēja laimi tālmetienos, nesasniedzot pilnīgi neko. "Jēkabpils" devās lielajā pārtraukumā ar labvēlīgu rezultātu 46:35.

Trešā ceturtdaļa sākās ar līdzīgu abu komandu cīņu, bet tad "Ventspils" ieguva iniciatīvu un sadeldēja pretinieku pārsvaru līdz nieka pieciem punktiem (46:51). Ventspilnieki vairāk sāka spēlēt uz groza apakšu, kas, laukumā neesot Andrejam Šeļakovam, viesiem radīja problēmas. Noslēdzošajās trīs minūtēs punkti tika gūti daudz retāk, bet "Ventspils" lēnām spēja sadeldēt pretinieku pārsvaru, galvenokārt pateicoties Troja Bārnīsa precizitātei no pustālās un tālās distances (55:58). Pēdējā minūtē ar četriem punktiem atbildēja Rinalds Sirsniņš un Oskars Virsis, atjaunojot septiņu punktu pārsvaru - 62:55.

Izšķirošās spēles daļas ievadā "Ventspils" nespēja samazināt rezultāta starpību, bet tad kopīgiem spēkiem izdevās veikt 6:0 izrāvienu. Gandrīz izdevās izrāvienu vēl pagarināt, bet Andrejs Šeļakovs izcīnīja svarīgu bumbu uzbrukumā un raidīja to grozā. Viesus precizitāte nepievīla, ļaujot atjaunot astoņu punktu pārsvaru, kad atlicis spēlēt bija četras ar pusi minūtes (73:65). Teju trīs minūtes līdz pamatlaika beigām pēdējās uzbrukuma sekundēs Rinalds Sirsniņš palaida bumbu groza virzienā, arī šim metienam esot precīzam. "Ventspilij" tādā spēlē bija ļoti grūti atspēlēties un to tā arī neizdevās paveikt. Komandām vairs nesekmējās ar punktu gūšanu, bet laiks strauji gāja uz priekšu. Pēdējā minūtē uzvarētājs jau bija skaidrs, panākumu svinot "Jēkabpils" basketbolistiem - 78:69.

Uzvarētāju rindās iespaidīgs "double-double" Andrejam Šeļakovam, kurš guva 18 punktus un izcīnīja 17 atlēkušās bumbas. Arī Rinalds Sirsniņš atzīmējās ar 18 punktiem. "Ventspils" labā 13 punktus guva un astoņas atlēkušās bumbas izcīnīja Trojs Bārnīss, bet attiecīgi 12 un 11 punkti Žanim Peineram un Mārtiņam Meieram.

Līdz ar to rezultāts sērijā līdz trīs uzvarām kļuvis 2-1 "Ventspils" labā. Sērijas ceturtā spēle notiks 7. maijā plkst. 18:30 Jēkabpilī.

Aldaris LBL, pusfināla 3. spēle, 5. maijs

"Ventspils" - "Jēkabpils" 69:78 (17:21, 18:25, 20:16, 14:16)

"Ventspils": Bārnīss 13 (8 ab), Peiners 12, Meiers 11, Grants 9, Lejasmeiers 9, Butjankovs 8, Gikas 4, Gulbis 2, Ate 1, Kanbergs, Gražulis.

"Jēkabpils": Šeļakovs 18 (17 ab), Sirsniņš 18, Burvels 12, Sokolovs 11, Dušelis 7, Virsis 5, Teilors 5, Veselovs 2, Štelmahers.