Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Sports

Znaroka vadītā Krievijas izlase zaudē ASV

© scanpix

Ceturto spēļu dienu Pasaules čempionāta hokejā B grupā Ostravā ievadīja grupas līdervienību un pasaules hokeja smagsvaru duelis starp Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenēto Krievijas un ASV izlasi. Ātrā un aizraujošā spēlē ASV izdevās gūt uzvaru ar rezultātu 4:2 un kļūt par grupas vienīgo līderi.

ASV un Krievijas izlases čempionātu sāka ar divām uzvarām. Ja krievi tika galā ar Norvēģijas un Slovēnijas pretestību, tad ASV apspēlēja Somijas hokejistus un sagādāja otro zaudējumu Norvēģijai. Jādomā, ka tieši šīs spēles uzvarētājs spertu platu soli pretī pirmajai vietai B grupā.

Šo divu hokeja lielvalstu cīņu aktīvāk iesāka ASV hokejisti, pie pirmās reālās vārtu gūšanas iespējas ceturtajā minūtē tiekot Džekam Eihelam, kurš izrāvās viens pret vienu ar Sergeju Bobrovski. Dažas minūtes vēlāk Trevors Luiss bija pirmais pie Seta Džounsa mestās, bet bloķētās ripas, ar nopietnu Krievijas aizsarga pretestību spējot to raidīt vārtu tīklā. Krievijas izlasei pirmā labā iespēja gūt vārtus radās vien perioda vidū, kad neizdevās realizēt izgājienu divi pret vienu aizsargu. Laukumā redzamais hokejs kļuva arvien atklātāks, komandām nesoties no vieniem vārtiem uz otriem. Krievijas izlasē labākās vārtu gūšanas iespējas bija Sergejam Plotņikovam, bet Džeks Kempbels vārtos spēlēja pārliecinoši. Perioda izskaņā ASV un Krievija apmainījās ar noraidījumiem, bet rezultāts vairs nemainījās, krieviem vairākuma izspēli turpinot otrajā periodā.

Neizmantojuši skaitlisko vairākumu, Krievijas hokejisti guva vārtus ceturtajā minūtē, kad Artjoms Panarins vārtu priekšā izdarīja melno darbu, noguldīja vārtsargu, atspēlēja Antonam Belovam, kuram atlika vien raidīt ripu vārtos - 1:1. Drīz pēc tam Krievijas izlase nonāca neapskaužamā situācijā, esot spiesta spēlēt pusotru minūti ar trīs spēlētājiem pret pieciem pretiniekiem. Krievi bija tuvu tam, lai izturētu šo mazākumu, bet ASV hokejisti tomēr spēja pārspēt Sergeju Bobrovski. Perioda 13. minūtē ripa otro reizi pabija ASV izlases vārtos, bet vārti tika gūti nepareizi, kā rezultātā netika ieskaitīti. Krievijas hokejisti turpināja aktīvi uzbrukt gan vienādos sastāvos, gan skaitliskajā vairākumā, bet ASV izlase pēc 40 spēlētām saglabāja minimālu vadību.

Trešā perioda ievadā Krievija turpināja centienus atspēlēties, bet ASV hokejisti kā tika pie ripas, tā ātri devās uzbrukumā, saglabājot augstu spēles tempu. Septītajā minūtē Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa padotie hokejisti tika pie iespējas spēlēt vairākumā, bet atkal palika bez vārtu gūšanas momentiem, spēlei strauji tuvojoties beigām. ASV hokejisti vairāk rūpējās par savu vārtu drošību, reti dodoties ātros pretuzbrukumos. Kad atlicis spēlēt bija astoņas minūtes, Marks Arkobello uz zilās līnijas atņēma ripu Jevgēņijam Medvedevam, noslēdzot savu tālāko sologājienu ar vārtu guvumu. Krievijas izlase nepadevās un piecas minūtes vēlāk samazināja rezultāta starpību. Pēdējā minūtē Krievija nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju. ASV izlasei bija divas iespējas raidīt ripu tukšajos vārtos, no kurām otrā tika izmantota, ASV izcīnot uzvaru ar rezultātu 4:2 un kļūstot par vienīgo līderi B grupā.

Krievija – ASV (0:1, 1:1, 1:2)

Vārti: 06:22 Luiss (Džouns, Eihels) 0:1, 23:40 Belovs (Panarins, Dadonovs) 1:1, 26:22 Krugs (Džouns, Falks) 1:2, 51:52 Arkobello (Vīsijs) 1:3, 56:59 Plotņikovs (Kuļikovs, Aņisimovs) 2:3, 59:51 Nelsons (Lī) 2:4.

Metieni: 17-20

Soda minūtes: 6-6

Vārtsargi: Sergejs Bobrovskis - Džeks Kempbels