Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

Ķēniņš nepiedalās "Canucks" mediju pasākumā

© scanpix

Latvijas hokeja izlases ģenerālmenedžeris Māris Baldonieks vakar izteica neapmierinātību ar Ronalda Ķēniņa neskaidro situāciju pēc izstāšanās no Stenlija kausa izcīņas. Skaidrību neviesa arī Vankūveras "Canucks" aizvadītais sezonas noslēguma mediju pasākums, kurā piedalījās gandrīz visi spēlētāji, taču ne Ķēniņš.

Vankūveras "Canucks" izstājās Stenlija kausa pirmajā kārtā, sešos mačos piekāpjoties Kalgari "Flames". Ronalds Ķēniņš nepiedalījās pēdējā spēlē, taču klubs viņa prombūtni joprojām nav publiski komentējis. Piektās spēles gaitā Ķēniņš pēc bloķēta metiena uz kādu laiku esot devies uz ģērbtuvēm, un tiek baumots, ka latviešu uzbrucējs pēdējo spēli izlaida savainojuma dēļ. Tomēr "Canucks" mājaslapā starp savainotajiem spēlētājiem viņš netiek minēts.

"Canucks" sezonas noslēguma pasākumā pirmās komandas spēlētāji vairākās nelielās grupiņās uzrunāja medijus, komentējot gan aizvadīto sezonu, gan savu veselības stāvokli gan arī spēlēšanu vai nespēlēšanu pasaules čempionātā. Tomēr Ķēniņš žurnālistu priekšā tā arī neparādījās, un "Canucks" mājaslapā atkāpē par pasaules čempionātu atrodams vien šāds mīklains teikums: "Ronalds Ķēniņš pirmdien nerunāja, bet tiek uzskatīts, ka viņš ir uzaicināts spēlēt Latvijas izlasē."

Ja reiz Ķēniņa nebija ne pasākumā, ne publiskotajā savainoto sarakstā, to varētu skaidrot ar iespējamo nosūtīšanu uz fārmklubu. Jau iepriekš sezonas gaitā beigu termiņa pēdējā dienā tika nokārtotas nepieciešamās formalitātes, lai vajadzības gadījumā latviešu uzbrucējs varētu piedalīties Kaldera kausa izcīņā, tomēr "Canucks" vakar paziņoja, ka vismaz šobrīd uz Amerikas Hokeja līgu nosūtīts vienīgi šveiciešu uzbrucējs Svens Berči.

No "Canucks" spēlētājiem piedalīšanos pasaules čempionātā pagaidām apstiprinājuši divi – amerikānis Niks Bonīno un kanādietis Dens Hemhjūss -, savukārt zviedrs Aleksandrs Adlers vēl neesot pieņēmis galīgo lēmumu. Tikmēr vesela virkne hokejistu jau pateikuši "nē" savām izlasēm. Uz čempionātu nedosies zviedri Daniels un Henriks Sedīni, šveicieši Luka Sbisa un Janniks Vebers, čehs Radims Vrbata un dānis Janniks Hensens.

24 gadus vecais Ķēniņš savā debijas regulārajā sezonā Nacionālajā hokeja līgā 30 spēles tika pie 12 (4+8) punktiem, negatīva lietderības koeficienta -2 un 12 soda minūtēm. Stenlija kausa izcīņā Ķēniņam piecas spēles, divi (1+1) punkti, pozitīvs lietderības koeficients +2 un četras soda minūtes.