Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Sports

Brāļi Sedīni atsaka Zviedrijas izlasei, Bonino pārstāvēs ASV

© scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Vankūveras "Canucks" uzbrucējs Niks Bonino papildinās ASV izlases rindas gaidāmajā pasaules čempionātā. Tikmēr zviedru hokejisti Daniels un Henriks Sedīni nepiedalīsies pasaules čempionātā, D. Sedīns pavēstījis zviedru medijiem.

27 gadus vecais uzbrucējs Niks Bonino aizvadītajā sezonā izcēlās ar 39 (15+24) punktiem 75 spēlēs, kas ļāva viņam kļūt par ceturto rezultatīvāko hokejistu Vankūveras "Canucks" sastāvā. Sešās "play-off" spēlēs Bonino pievienoja trīs (1+2) punktus, bet "Canucks" piekāpās Kalgari "Flames" (sērijā - 2:4).

Šonakt ASV Hokeja federācija paziņoja par Bonino pievienošanos valstsvienības sastāvam, kas piedalīsies pasaules čempionātā. Bonino tas būs pirmais čempionāts viņa karjerā, "Canucks" hokejists iepriekš nav spēlējis arī jauniešu izlasēs.

Līdz ar to šobrīd ASV izlases rīcībā ir 21 hokejists – divi vārtsargi, septiņi aizsargi un 12 uzbrucēji. Amerikāņi pasaules čempionātā spēlēs vienā grupā ar Somiju, Krieviju, Slovākiju, Norvēģiju, Baltkrieviju, Slovēniju un Dāniju.

"Canucks" sastāvā ir arī citi hokejisti, kuri teorētiski varētu papildināt savu izlašu rindas. Zviedru mediji šodien ziņo par 34 gadus veco dvīņubrāļu Daniela un Henrika Sedīnu atteikumu izlasei. "Canucks" uzbrukuma līderi šosezon izcēlās ar attiecīgi 76 (20+56) un 73 (18+55) punktiem, bet uz Čehiju nedosies savainojumu dēļ. D. Sedīns zviedru medijiem atklāja, ka valstsvienības galvenais treneris Pērs Mortss jau ir informēts par abu hokejistu nodomiem.

Latvijas izlase cer uz Ronalda Ķēniņa palīdzību, taču, visticamāk, viņš varētu tikt nosūtīts uz Amerikas Hokeja līgas (AHL) komandu Utikas "Comets", kur sāka šo sezonu. Oficiāls paziņojums Ķēniņa jautājumā gan vēl nav bijis.