Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Sports

Pasaules čempionātā bez Girgensona

© Romāns Kokšarovs/F64

Latvijas izlasei Prāgā nepalīdzēs Zemgus Girgensons, kurš joprojām ārstē Nacionālajā hokeja līgā gūto savainojumu. Lai arī līdzjutēju vidū valdīja cerības par pretējo, portālam Sportacentrs.com Girgensona nespēlēšanu apstiprināja LHF preses sekretārs Māris Gorbunovs.

Zemgus Girgensons pēdējo NHL spēli aizvadīja 24. februārī, teju tieši pirms diviem mēnešiem, taču bija atgriezies treniņos uz nepilnu slodzi, un Latvijas izlases galvenais treneris Aleksandrs Beļavskis pārbaudes maču laikā izteicās, ka centīsies sazināties ar spēlētāju un nenoraidīja iespēju, ka Girgensons tomēr varētu spēlēt.

LHF preses sekretārs Māris Gorbunovs portālam Sportacentrs.com šodien apstiprināja pretējo - izlases sastāvā Girgensonu šajā pavasarī nevarēs redzēt, jo viņš joprojām turpina atgūties no savainojuma.

Girgensons šosezon NHL 61 spēlē guva 30 punktus (15+15), kamēr viņa komanda palika pēdējā vietā un ieguva otrā numura izvēles tiesības gaidāmajā draftā. Nākamajā sezonā Girgensonam gan būs jauns galvenais treneris, jo Teds Nolans, ar kuru Girgensonam no Latvijas izlases laikiem bija īpašāka saikne nekā pārējiem "Sabres" hokejistiem, atlaists no amata.

Latvijas izlase Aleksandra Beļavska vadībā tikmēr turpina gatavošanos pasaules čempionātam, un vakar treniņu procesā atgriezās Miks Indrašis, tiesa, darbojās vieglā režīmā un vēl ne spēles gatavībā. Nākamā pārbaudes spēle Latvijai paredzēta jau rīt pret Slovākijas izlasi, tā sāksies 19:30, vēl viena spēle būs parīt, bet izlases sastāvu pasaules čempionātam paredzēts nosaukt pirmdien.