Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports

Gulbis izlaiž pārsvaru un trīs setos piekāpjas Pēram

© Scanpix

Latvijas vadošais tenisists Ernests Gulbis (ATP 18.) šovakar Barselonas "ATP World Tour 500" turnīra otrās kārtas spēlē trīs setos atzina Francijas tenisista Benuā Pēra (ATP 78.) pārākumu – 6:1, 2:6 un 3:6.

Pateicoties izliktā spēlētāja statusam, Ernestam Gulbim pirmā kārta bija brīva, tikmēr 25 gadus vecais Francijas tenisists Benuā Pērs Barselonas turnīru sāka ar 6:2 un 6:2 pret 17 gadus veco ATP pamatturnīru debitantu Haumi Munaru. Gulbis pret Pēru šodien spēlēja otro reizi karjerā. Pirmais mačs bija 2012. gada vasarā, kad latvietis uzvarēja ar 5:7, 7:6(3) un 6:4.

Maču ar servi sāka Gulbis, ātri panākot 1:0 savā labā. Otrajā geimā Latvijas tenisists palika bez punktiem pie Pēra serves, bet trešajā nokļuva iedzinējos ar 15:30, taču prata atspēlēties un uzvarēt (2:1). Nākamajā geimā Gulbis tika pie pirmajām breikbumbām, un ar trešo piegājienu uzveica Pēru – 3:1. Latvijas vadošais tenisists uzvarēja arī nākamajā geimā, izmantoja vienu no divām breikbumbām piektajā geimā un ar savu servi pārliecinoši noslēdza pirmo setu – 6:1.

Otrā setu pārliecinoši sāka Pērs, kurš uzvarēja pie savas serves un sagādāja problēmas Gulbim arī nākamajā geimā, tomēr latviešu tenisists no 40:40 prata izcīnīt panākumu (1:1). Līdzīgs scenārijs bija arī trešajā geimā, kurā Francijas tenisists tikai ar pūlēm nosargāja uzvaru pie savas serves (2:1). Ceturtajā geimā Pērs tomēr spēja lauzt latvieša servi, izvirzoties vadībā ar 3:1. Francijas tenisists neizlaida iegūto pārsvaru un noslēdza otro setu ar vēl vienu breiku (6:2).

Izšķirošo setu ar servi sāka Pērs, un pēc pārliecinošas uzvaras pirmajā geimā Francijas tenisists tika pie divām breikbumbām otrajā. Pērs izmantoja jau pirmo iespēju un izvirzījās vadībā ar 2:0. Gulbis uzreiz atbildēja ar breiku, saglabājot izredzes spēlē. Izšķirošais izrādījās astotais geims, kurā Gulbis pieļāva divas dubultkļūdas un palika bez punktiem pie savas serves (3:5). Devīto geimu latvietis sāka ar 30:0, taču vēl viena atspēlēšanās nenotika – Pērs izcīnīja uzvaru trīs setos ar 1:6, 6:2 un 6:3.

Gulbis Barselonā spēlēja septīto reizi. Līdz šim labākais rezultāts tika sasniegts pirms gada, kad Gulbis apspēlēja spāņus Danielu Himeno-Traveru un Albertu Montanjesu, kā arī Krievijas tenisistu Teimurazu Gabašvili, tiekot līdz pusfinālam.

Neveiksme jau pirmajā Barselonas turnīra spēlē šajā sezonā nozīmē, ka Gulbis ATP rangā zaudēs 180 punktus par pagājušā gada pusfinālu. Māla sezonas turpinājumā latvietim būs jāaizstāv vēl ievērojams daudzums punktu, īpaši jāizceļ 720 punkti par "French Open" pusfinālu Parīzē. Par dalību Barselonas turnīrā Gulbis saņēma 12025 eiro lielu prēmiju.